Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

BESKEDET: Oscar Engsund har skrivit på för HV71 – ”känns väldigt bra”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Först berättade IK Oskarshamn att Oscar Engsund lämnar moderklubben efter den gångna säsongen.

Några minuter senare kablar HV71, klubben som besegrade IKO i SHL-kvalet och skickade ner Smålandsrivalen i Hockeyallsvenskan, ut nyheten om att 30-årige Oscar Engsund är klar för Jönköpingsklubben.

”Oscar Engsund återvänder till HV71. Välkommen tillbaka”, skriver klubben i rubriken på hemsidan.

Oskarshamnssonen, som avverkade två säsonger i HV71:s juniorverksamhet – där han också var med och vann JSM-guld 2013, har skrivit på ett fyraårskontrakt.

”Två bra år senast”

– En av ligans bästa defensiva backar och en naturlig ledartyp som kommer att bli viktig för oss, säger Kent Norberg, sportchef i HV71, i ett pressmeddelande.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka och jag hade två bra år senast i HV71, där jag trivdes både i staden och klubben. Jag har haft bra snack med tränaren Anton Blomqvist den senaste tiden och gillade vad jag hörde om hans syn på HV71 framåt, säger Oscar Engsund.

– Oscar är en stark ledare och en av ligans bästa defensiva backar. Vi är väldigt glada över att han väljer HV71 och han kommer att bli viktigt för oss i framtiden, säger Kent Norberg.

Foto: Pierre Stjernfeldt

+1
10
+1
2
+1
0
+1
7
+1
4
+1
1
+1
6

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS