Beslut: IK Oskarshamns premiär i SHL kommer att spelas i september

Beslut: IK Oskarshamns premiär i SHL kommer att spelas i september

2020-06-23 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Idag kom beskedet som alla hockeyälskare har väntat på:

SHL startar som planerat.

Därmed är det premiär den 19 september.

Det skriver Svenska Hockeyligan i ett pressmeddelande på tisdagen.

– Det är fortfarande tre månader kvar och vi hoppas givetvis att vi får starta säsongen med publik på läktarna – men förbereder oss samtidigt på det värsta. Om det blir spel utan publik står hela SHL inför väldigt stora ekonomiska utmaningar, som vi gemensamt måste hitta lösningar på, säger IK Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg till vår tidning på tisdagseftermiddagen.

– Vi befinner oss, som så många andra aktörer och branscher, inför en stor osäkerhet i och med coronapandemin – och mycket kan förändras fram till september. Men utifrån rådande förutsättningar har vi gemensamt beslutat att fastställa tidigare beslut av säsongsstart till den 19 september, säger Michael Marchal, vd för SHL, i ett pressmeddelande.

”Kommer att göra allt vi kan”

SHL hade sin årliga bolagsstämma under tisdagen.

Förhoppningen är att kunna spela matcherna inför publik.

– Utifrån det måste vi ta en rad svåra beslut och vår största önskan och ambition är att spela inför den fantastiska publik som genomsyrar hela SHL. Därför kommer vi att göra allt vi kan för att stilla det hockeysug som råder där ute, om publik i arenan inte är möjligt. Mycket kan som sagt komma att ändras under sommaren – och vi kommer att utvärdera status igen i augusti och september, säger Michael Marchal till Aftonbladet.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

GRAFIK: IK OSKARSHAMN
Dela gärna artikeln: