Besviket Fårbo FF förlorade i Djursdala

DJURSDALA/OSKARSHAMN

Fårbo fick inga poäng med sig hem från mötet med Djursdala utanför Vimmerby, hemmalaget avgjorde i slutminuterna.

Det här var inte en av våra bättre matcher, säger en besviken Kent Niklasson, tränare i Fårbo.

Fårbo dominerade stort i den första halvleken och tog också ledningen med 1-0 genom Erik Arrhenius på ett vackert distansskott.

– Djursdala hade ingenting, men tyvärr bjuder vi dem på kvitteringen när vi försöker ställa dem offside. Det målet kom som en blixt från klar himmel och det var tungt att inte ha med sig mer än 1-1 i till pausvilan, säger Kent Niklasson.

Hemmalaget hade sedan en bra tiominutersperiod i början av andra halvlek och tog ledningen, men efter det tog Fårbo åter hand om bollinnehavet och lyckades kvittera genom Oskar Wimelius. Men det var fortfarande trögt i sista tredjedelen.

”Behöver löpa mycket mer”

– Tyvärr vinner man inga matcher på att ha mycket boll, vi måste göra något av det också. Vi behöver löpa mycket mer för att luckra upp deras försvar, menar Niklasson.

– Vi vet att Djursdala slår mycket långbollar och det ska vi klara av, men det lyckas vi inte med idag. Alla deras tre mål är egentligen identiska – djupledsbollar som vi inte löser.

Avgörandet kom alltså i nittionde spelminuten då en av alla dessa långbollar hittade en hemmaspelare som fick på en bra träff med perfekt båge över Fårbokeepern.

”Sur förlust”

– En sur förlust, jag tycker vi är ett bättre lag än Djursdala, men i dag gör de tre mål på oss och då är det bara att gratulera.

– Det är tre tunga poäng att tappa i en enkelserie för jag tror Djursdala kommer att hålla till i botten – vi behöver lyfta oss allihop framöver, sammanfattar Kent Niklasson.

Fårbo får ladda batterierna snabbt, redan på fredag är det match igen, denna gång hemma på Riavallen mot Hjältevad Mariannelunds IS.