Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

BEVI AB tog första spadtaget till stor utbyggnad och solcellspark

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

BLOMSTERMÅLA

På onsdagen togs det första spadtaget till en stor utbyggnad av BEVI’s anläggning i Blomstermåla. Ökad efterfrågan inom service och produktion gör att företaget bygger ut anläggningen med 1300 kvadratmeter. I samband med utbyggnaden anlägger företaget även en solcellspark.

BEVI har en ökande efterfrågan av specialmotorer som tillverkas företagets anläggning i Blomstermåla. Inom företagets serviceavdelning renoveras motorer, generatorer och transformatorer och BEVI har specialiserat sig på att bygga avancerade kontrollutrustningar för vattenkraft.

Ökad efterfrågan

BEVI väljer nu att satsa på en utbyggnad trots lågkonjunkturen. Företaget bygger ut sin anläggning genom att utöka sitt lager och bygga en ny in- och utlastning. Utbyggnaden blir cirka 1300 kvadratmeter och målet är att den ska stå klar i slutet av juni.

“Vi bygger ut för att klara den ökade efterfrågan framför allt på våra tjänster inom service och produktion samt också för en effektivare godshantering”, säger BEVI’s Koncernchef Mathias Nilsson.

Första spadtaget

På onsdagen hade Mathias Nilsson, vd för BEVI AB och Magnus Öhman, Koncernchef BEVI Group och Produktionschef bjudit in representanter från Mönsterås kommun att medverka. Näringslivschefen Cecilia Drehmer och kommunstyrelsens ordförande Anders Johansson var på plats under den officiella ceremonin där det första spadtaget till den nya anläggningen och solcellsparken togs gemensamt.

I samband med utbyggnaden kommer BEVI också att anlägga en solcellspark. Den årliga produktionen kommer att ligga på cirka 260 000 kWh vilket motsvarar cirka 60% av företagets totala elbehov. Cirka 70% kommer att produceras under arbetstid vilket är dagtid när BEVI förbrukar elen.

Energieffektiva lösningar

“Vårt koncept BEVI – your green supplier innehåller produkter och tjänster som alla tjänar till att generera högre energieffektivitet. Det bidrar till en ökad kostnadseffektivitet, både som enstaka produkt eller i en komplett lösning. Vi har produkterna och kunskapen att ge våra kunder hållbara och energieffektiva lösningar för en bättre värld”, skriver BEVI i ett pressutskick.

Spadtag för ny solcellspark
Anders Johansson (C), kommunalråd i Mönsterås, Koncernchef BEVI Group och Produktionschef Magnus Öhman, Mönsterås kommuns näringslivschef Cecilia Drehmer och BEVI ABs vd Mathias Nilsson tar det första spadtaget tillsammans.

FAKTA / BEVI AB

BEVI är ett av Nordens största företag inom elektriska drivsystem och kraftgenerering. BEVI erbjuder ett omfattande sortiment av elmotorer, generatorer, transmissioner, kraftelektronik, lindningsmaterial, startutrustningar och utför service på elektriska maskiner. BEVI har en omfattande teknikavdelning för utveckling och framtagande prototyper inom elektrifiering av bland annat fordon. Huvudkontoret finns i Blomstermåla med Regionkontor i Mjölby och Umeå samt försäljningskontor i Danmark, Norge, Finland, Kina och Indien. BEVI AB ingår i teknik koncernen Addtech.

Foto: BEVI AB

+1
8
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
2

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS