Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

”Bevis för att Miljöpartiet tappat verklighetsförankringen”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Under måndagen kom utredningen som ger regeringen en förevändning att gå vidare med sina planer att snabbavveckla Bromma Flygplats, något som skulle slå direkt mot Kalmar läns utveckling och förbindelser med omvärlden”, skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

– Vi i regioner och kommuner som jobbar med att utveckla infrastruktur och kollektivtrafik för att förkorta tidsavstånden blir förfärade över att man åter överväger att stänga Bromma. Bromma är en viktig knutpunkt för dagpendlare från hela landet och därmed från mindre, regionala flygplatser. Att helt missa att det är på de små flygplatserna, som Kalmar-Öland Airport, som de nya miljövänliga drivmedlen används och utvecklas är anmärkningsvärt. Att då hota med att sätta stopp för dessa flygplatser är ännu en av Miljöpartiets kontraproduktiva åtgärder, som straffar en hel sektor i stället för att rikta sig mot det som faktiskt förstör. Det här landets ledning måste nu börja driva miljöpolitik värd namnet, säger Malin Sjölander (M).

”Vi moderater kommer nu att göra allt vi kan för att sätta stopp för regeringens oansvariga planer”

PÄR-GUSTAV JOHANSSON (M)

– Att ens diskutera en snabbavveckling av Bromma innan Arlanda har fullt utbyggd ersättningskapacitet och anslutande infrastruktur är direkt oansvarigt, och ytterligare ett i en lång rad av bevis för att Miljöpartiet tappat verklighetsförankringen och övergett landsbygden och Kalmar län. Det kommer göra det nästan omöjligt för länsinvånare som i tjänsten behöver ta sig till Stockholm över dagen och i förlängningen kommer det leda till uteblivna näringslivssatsningar i länet och färre jobb. Lyckligtvis finns det en politisk majoritet emot i riksdagen, och vi moderater kommer nu att göra allt vi kan för att sätta stopp för regeringens oansvariga planer, säger Pär-Gustav Johansson (M).

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS