Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Bihotell bidrar till biologisk mångfald

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

MÖNSTERÅS

Erik Cederberg på det Kalmarbaserade företaget Biophoria AB har satt upp bihotell i den nya pollinatörsparken utanför kommunhuset i Mönsterås. Fem bihotell har monterats längs väggen för att gynna pollinerare som vildbin och andra insekter.

Det finns all anledning att hjälpa bina. I Sverige finns 273 arter av vilda bin som tillsammans sköter den största andelen av pollineringen av landets växter. Mönsterås kommun har valt att satsa på biohotell och Erik Cederberg på företaget Biophoria AB fick i uppdrag att montera fem bihotell. Sedan någon vecka tillbaka bidrar de nya biohotellet till att skapa biologisk mångfald utanför kommunhuset.

Bihotell
Bihotellen monteras utanför kommunhuset för att bidra till biologisk mångfald. Foto: Biophoria AB
Bihotell
Hotell med två olika substrat, dels sand/ler-blandning (3:1) för murargetingar och vårpälsbi (som kanske kan spridas hit på sikt) dels flata stenar som staplats för att bilda skrevor som vissa vildbin anlägger bon i. Foto: Biophoria AB
Bihotell
Närbild på ett bihotell med borrat lövträ. Foto: Biophoria AB
Bihotell
Samtliga fem bihotell på plats utmed kommunhusets vägg. Foto: Biophoria AB
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS