Bilcross-SM: Uffe Eriksson vann deltävlingen i Tomelilla

Bilcross-SM: Uffe Eriksson vann deltävlingen i Tomelilla

2020-07-11 Av av Conny Blomander

OSKARSHAMN

Vilken timing, fokusering och mästerlig körning.

Uffe Eriksson, Oskarshamns RRC, kom ut som femma i superfinalen men var först över mållinjen.

Tredje deltävlingen i Bilcross-SM, som kördes på Svampabanan i Tomelilla, blev en uppvisning av Uffe Eriksson. Både i kvalet och i finalen.

Det började lite segt för Uffe, med hans mått mätt, och han fick bara till fjärde bästa tiden i första kvalomgången. I andra omgången hade Uffe fått in tempot med sin Saab och körde in på andra bästa tiden.

Tredje omgången blev tidsmässigt het mellan många förare och Uffe var tvungen att minst tangera tiden från andra heatet för att vara säker på en plats i superfinalen.

Bästa kvaltiden

Och det gjorde Uffe med besked. Han drog till med tävlingens bästa kvaltid med över en sekund före tvåan.

Superfinalen blev en nagelbitare. En mycket tät och tuff tillställning där de flesta bytte platser med varandra.

Uffe startade avvaktande och kom ut som femma.

En placering som han med mycket smart och effektiv körning klättrade sig uppåt. De två sista varven låg Daniel Hulken Samuelsson, Opel, och fajtades med Tobbe Svärd, Saab. Då hade Uffe redan kört om både Johan Svensson från Storebro i en Saab och Robin Sandström, Saab, Västerås.

Hulken och Tobbe låg sida vid sida inför alternativspåret. Uffe såg luckan och kämpade sig förbi båda ekipagen och var först i nedförsbacken och höll sedan lätt undan och vann ganska komfortabelt – före Johan Svensson från Storebro och Vimmerby MS.

Tobbe Svärd tvingades bryta efter fajten med Hulken och Uffe och Hulken fick svartflagg i samma veva.

Drog ifrån

För Uffe innebär segern att han drog ifrån poängmässigt i totalledningen i SM-serien.

Från Oskarshamns RRC lyckades Patrik Palle Ekman ta sig till semifinal efter en fin tredje omgång. Men i semifinalen körde Palle lite för avvaktande och lyckades inte ta någon av två platserna till D-finalen. Palle hade häng på tvåan men slutade trea.

Weine Svensson jagade också finalplats, men han jagade lite för hårt och rullade. Ingen vådlig rullning men dock.

Totebo-Expressen, Timmo Helgesson, fick stryk i B-finalen av klubbkompisen, Johan Svensson.

Sammantaget var det fyra riktigt bra finaler, från D-finalen räknat. Där var det fajt om varje placering och hyfsat schyst körning.

Här är finalresultaten.

TEXT

Conny Blomander

conny@oskarshamns-nytt.se


Tilltufsad. Weine Svensson jagade finalplats och en bra tid i tredje och sista kvalomgången. Det slutade med en lätt rullning.

Uffe Eriksson gör tummen upp efter segern i superfinalen i Tomelilla och tredje deltävlingen i Bilcross-SM. Foto: Ann-Heléne Svensson
Dela gärna artikeln: