Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

“Bitvis är vägen smal och trafiken kör alltför fort”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OKNÖ

Socialdemokraterna vill se en gång- och cykelväg som förbinder centrala Mönsterås, via Långåsen, med Oknö.

Partiet skriver om detta i en motion till fullmäktige i Mönsterås kommun.

Socialdemokraterna föreslår även att de delar av den befintliga gång- och cykelvägen till Oknö, som inte har fått ny beläggning, ska asfalteras om.

Motionen har skrivits under av Stefan Axelsson, Lars Hellberg, Martin Nilsson och Ulrica Widesdotter.

Kvartetten konstaterar att de senaste årens nybyggnationer i Mönsterås har varit förlagd till de centrala delarna – och till hamnen, där det har planerats för ytterligare byggnation.

”Denna expansion av bostäder kräver att samhällets infrastruktur hänger med i utvecklingen”, skriver de fyra socialdemokraterna.

“Inte förenligt med säkerhet”

” Allt fler övergår till en mer ekologiskt hållbar livsstil, vilket bland annat innebär att man i större utsträckning väljer bort bilen till förmån för cykeln. På sommaren är det många familjer, barn och ungdomar som åker ut till Oknö för att bada, leka, äta en bit god mat eller åka ut med båten. Men att ta cykeln från centrala Mönsterås ut till Oknö via Nynäs är inte förenligt med säkerhet. Bitvis är vägen smal och trafiken kör alltför fort.”

”Att snabbt kunna transportera sig mellan två platser blir allt viktigare. För att minska risken för olyckor samt för att förkorta sträckan Mönsterås–Oknö behövs det byggas en gång -och cykelväg mellan Kuggås och Långåsen och vidare till befintlig mot Oknö.”

”Oknö räknas numera som kommunens sjätte tätort och vi anser därför att det borde finnas en trafiksäker gång- och cykelväg mellan Oknö och centrala Mönsterås, så att ett miljövänligt och hälsobefrämjande transportmedel uppmuntras.”

“I dåligt skick”

”Kommunen har byggt fina gång- och cykelvägar till både Blomstermåla och Timmernabben, så nu är det dags att förbinda centrala delarna av Mönsterås med Oknö. Den största sträckan från Nynäs till Oknö är ju redan klar, tyvärr är delar av den gång- och cykelvägen i dåligt skick och bör asfalteras om”, skriver de fyra socialdemokraterna, som lägger fram ovannämnda förslag för att kunna möta de nya kraven på trafiksäkra och miljövänliga kommunikationsmöjligheter.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Oknö. FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS