Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

BOSTADSRÄTTSFÖRENING I OSKARSHAMN SLÅR LARM OM OLAGLIGA BILTÄVLINGAR: “Höga hastigheter”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Höga hastigheter utmed hela Östersjövägen (bilden) och Stångehamnsvägen i Oskarshamn.

Det är vad Leif Axelsson – ordförande i bostadsrättsföreningen i Lyckebo – skriver om i ett brev till tekniska nämnden.

Leif Axelsson är ordförande i bostadsrättsföreningen i Lyckebo, Oskarshamn.
Arkivfoto: Peter A Rosén

Han och de andra i bostadsrättsföreningen känner en oro för de höga hastigheterna – och de är inte riktigt nöjda med trafiklösningarna, med endast ett par refuger, som ska få ner farten.

I brevet pekar Leif Axelsson dessutom på det helt felplacerade övergångsstället, som föreningen upplever det, vid Stångehamnsvägen/Östersjövägen.

Han skriver också att den högsta tillåtna hastigheten – från rondellen vid Åsavägen, förbi Lyckebo, och ut mot Gunnarsö – är 40 kilometer i timmen.

“Respekteras inte”

”Efter korsningen Verkstadsgatan/Kristinebergsvägen blir hastigheten 60 km/h. Tyvärr så respekteras inte denna hastighetsbegränsning av alla. Det är mycket trafik på sträckan och många bilister uppfattas köra i högre, eller mycket högre, hastighet utmed Östersjövägen”, skriver Leif Axelsson.

“Vi har även uppmärksammat att en del bilförare, framför allt kvällstid och nattetid som vi uppfattar det, använder sig av Östersjövägen och Stångehamnsvägen för Street racing, alltså olagliga biltävlingar”

LEIF AXELSSON, ORDFÖRANDE I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN I LYCKEBO

”Vi har även uppmärksammat att en del bilförare, framför allt kvällstid och nattetid som vi uppfattar det, använder sig av Östersjövägen och även Stångehamnsvägen för Street racing, alltså olagliga biltävlingar. Där vissa bilar kommer upp i riktigt höga hastigheter. Även motorcyklar med höga hastigheter har noterats”, tillägger han.

“Känner stor oro”

”Vi har fått till oss att många föräldrar inom vårt bostadsområde känner stor oro för både barn och vuxna som måste passera Östersjövägen.”

Det finns en oro för höga hastigheter och ett ifrågasättande när det gäller placeringen av vissa övergångsställen, konstaterar Leif Axelsson.

Det har byggts nya lägenheter på gamla Gölkärret – och en ny förskola byggs ett stenkast därifrån. Dessutom är ett nytt bostadsområde på gång vid den före detta paintballsparken, mittemot Gunnarsö stugby.

Leif Axelsson och de andra i bostadsrättsföreningen känner därför att det är ”oerhört viktigt att trafiksituationen ses över ytterligare en gång utmed hela Östersjövägen”.

“Det är kommunen som har ansvaret för att höja trafiksäkerheten i samarbete med invånarna”

”Vi är medvetna om att det är polisen som ska bevaka att hasigheten efterlevs, men det är kommunen som har ansvaret för att höja trafiksäkerheten i samarbete med invånarna. Därför vill vi att tekniska nämnden tar denna skrivelse på största allvar”, skriver Leif Axelsson, som vill att nämnden ska se över trafiklösningen utmed hela Östersjövägen och Stångehamnsvägen.

”Allt för att förhindra eller eliminera så gott det går, så att inga trafikolyckor sker på dessa aktuella vägsträckor”, skriver han.

Bostadsrättsföreningen vill veta hur tekniska nämnden ser på följande förslag:

  • Att titta över trafiksituationen en gång till utmed Östersjövägen.
  •  Finns det andra möjligheter, att förbättra trafiksäkerheten ytterligare, med exempelvis farthinder, eller andra lösningar, allt för att få ner hasigheten på Östersjövägen?
  • Titta över om den nuvarande placeringen av övergångsstället på Stångehamnsvägen/Östersjövägen har den bästa placeringen.
  • Finns viljan, att under en längre tid, mäta hastigheten utmed hela Östersjövägen för att se om hastighetsbegränsningen efterlevs?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS