Bra insats räckte inte för Craftstadens damer

Trots en bra insats blev det en ny förlust för Craftstadens damer när man föll med 2-4 (1-2, 1-1, 0-1).

Idag kan jag inte begära så mycket mer av tjejerna, vi gör en bra match mot det bästa laget vi mött så här långt, säger CIBK-tränaren Mikael Thorn.

Antonia Jonsson (nummer 96) slet kopiöst under hela matchen.

Inledningen på allsvenskan har bjudit på täta och jämna matcher för Craftstaden och efter den inledande poängen i första matchen har det nu blivit tre raka förluster.

– Vi skulle verkligen behöva lite medstuds just nu, idag har vi inte det. Men vi gör en bra insats, menar Mikael Thorn.

”Bästa motståndet hittills”

– Göteborg är det bästa motståndet hittills och att vi hanterar dem så bra som vi gör visar att vi växer in i den allsvenska kostymen alltmer.

Matchen började bra för CIBK som tog ledningen efter sex minuters spel genom Elin Petersson, men innan perioden var slut hade gästerna från västkusten vänt på steken till ledning med 2-1.

– Sett över hela matchen är jag jättenöjd med våra uppspel, men just i första perioden blev vi lite för övermodiga och det straffade sig i spelvändning och baklängesmål, säger Mikael Thorn.

Ida Karlsson, sista utpost i Craftstaden, har koll på bollen.

Andra perioden började illa för CIBK. Göteborg gjorde 3-1 tidigt och uppförsbacken blev brantare. Elin Petersson reducerade dock till 2-3 som var ställningen inför den sista perioden.

– Vi saknar inte chanser, det är i de avgörande momenten det inte vill sig riktigt. Vi får slita hårt för våra mål.

”Spetskompetens”

– Samtidigt så är Göteborg ett väldigt bolltryggt lag och sedan har de en del spetskompetens, det märktes i avgörande lägen, konstaterar Mikael Thorn.

Craftstaden gjorde vad man kunde i sista perioden, men Göteborg höll i bollen bra och lät hemmalaget jaga boll. Trots något ganska bra läge blev det inte fler mål för Craftstaden utan gästerna kunde avgöra matchen i tom kasse sedan CIBK tagit ut målvakten i ett sista försök att nå en kvittering.

Matchen slutade alltså med vinst för Göteborg med 4-2, men Mikael Thorn och laget kunde trots depp över förlusten se många ljuspunkter.

”Mycket bra”

– Vi pratade ner matchen direkt och det är kul att tjejerna lyfter hur vi utvecklats och har växlat upp, det är mycket som vi löser bra på planen, uppspelen är ett exempel, som är positivt. Det ska vi ta med oss, samtidigt ska vi ju naturligtvis nöta ännu mer på det som inte fungerar lika bra.

– Men som sagt, idag kan jag inte begära mer av laget, vi gör det mycket bra, men det räcker ändå inte, avslutar Mikael Thorn.