Bra match av IK Oskarshamn – men Rögle vann efter förlängning

Men Rögle vann seriegenrepet med 3–2, efter förlängning.

Och faktum är ju att ett dåligt genrep ger en bra premiär – därmed vinner IKO inledningsmatchen i SHL, borta mot Brynäs om knappt två veckor, om vi ska tro på gammalt skrock.

Faktum är att Oskarshamn kan ta med sig en hel del saker till Gävle den 24 september.

Laget imponerade, även den här gången, i både numerära under- och överlägen.

Ja, faktum är att det blev mål framåt i båda spelformerna.

Fint mål av Thelin

Joakim Thelin gjorde 1–1-målet i boxplay knappt två minuter in i andra perioden.

Han snodde pucken av en Rögle-spelare i egen zon och skrinnade sig fri med Christoffer Rifalk (förre IKO-målvakten) och lyfte in pucken med en fin backhand.

Sedan satte Johannes Salmonsson 2–1 i powerplay några minuter senare (framspelad av Jan Ordos och Rickard Palmberg).

Här har Johannes Salmonsson gjort 2-1 i powerplay, fem mot fyra.

IKO hade med sig 2–1-ledningen till slutakten. Skånelaget kvitterade drygt fyra minuter in i tredje perioden.

I förlängningen kom gästernas Anton Bengtsson fri och avgjorde tillställningen.

Efter slutsignalen konstaterar IKO:s huvudtränare Martin Filander att det var en jämn fight.

”För många utvisningar”

– Vi hade definitivt lägen att göra ytterligare något mål. Helhetsmässigt var det, återigen, för många utvisningar. Vi måste definitivt fortsätta att jobba med det. Men både powerplay- och boxplayspelet var bra.

– Första målet i boxplay och andra målet i powerplay – det är godkänt, får man säga. Vi får fortsätta att jobba med arbetsinsatsen och effektiviteten i anfallsspelet, säger Martin Filander, som tror att IKO kan ha något bra på gång.

Fram till seriepremiären kommer Oskarshamn fortsätta att jobba som de har gjort tidigare – med extra stort fokus på attackspelet.

– Vi kommer även att jobba med fasta situationer, så att vi kan utnyttja dem lite bättre. Sedan tycker jag att vi ska fortsätta att jobba med ryggmärgsspelet, så att det blir ännu bättre.

”Har problem med oss”

– När vi kuggar i och går och jobbar tillsammans, så har motståndarna problem med oss. Speciellt i fem mot fem-spelet. Vi ska inte vara utspelade i varje match. Vi ska driva spelet så mycket det går.