Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Brev till kommunen: En oskarshamnare undrar varför inte isbanan är öppen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

“Jag undrar varför Oskarshamn har valt att inte öppna isbanan för allmänhetens åkning?”, skriver en person i ett e-postmeddelande till kommunens fritidsförvaltning.

“Jag förstår att ni hänvisar till coronaviruset. Jag tror ju att som utomhusaktivitet borde den gå att hålla öppet om man ser till att anordna fler och mer utspridda platser för ombyte. Kanske är värdefullt för kommunens ungdomar att ha möjlighet till skridskoåkning, så pass värdefullt att man kan ha några vuxna som styr upp det, så det inte blir trängsel. Att Oskarshamn bandy inte har seriespel får ju inte vara anledning till banan är stängd”, skriver personen ifråga.

“Vår allmänhetens skridskoåkning brukar besökas av ett par hundra barn och vuxna. Vi anser att den verksamheten inte följer gällande rekommendationer”

DANIEL STENBERG, FRITIDSCHEF I OSKARSHAMNS KOMMUN

Fritidschefen Daniel Stenberg svarar så här:

“Till skillnad från vissa andra konstfrusna isbanor, så hann vi i Oskarshamn inte spola upp vår bana innan de hårdare restriktionerna började gälla och därmed har vi valt att inte spola upp. Vår allmänhetens skridskoåkning brukar besökas av ett par hundra barn och vuxna. Vi anser att den verksamheten inte följer gällande rekommendationer. Vi hade kunnat begränsa antalet besökare till exempelvis 25 personer med hjälp av vakter. Dock skulle det skapa följdproblem och mycket negativt då de flesta inte hade fått tillgång till banan. I en sådan situation skulle det även kunna bli köbildning och folksamlingar utanför anläggningen.”

“Stort ansvar”

“Gällande organiserad träning så är den uppstyrd på ett annat sätt och idrottslagen är ofta 10-15 personer per planhalva och därför är exempelvis konstgräsplanen tillgänglig för föreningarna i dagsläget. Dessa föreningar har riktlinjer från sina förbund hur deras träning ska bedrivas på ett säkert sätt. Vi är en kommunal anläggning och kan därför ta ett stort ansvar gällande att begränsa smittspridning i våra verksamheter. Nuvarande beslut är att inte spola upp isen innan den 24 januari, så fort vi har nya besked kommer vi att kommunicera detta”, skriver Daniel Stenberg.

FOTO: CONNY BLOMANDER

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS