Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Fråga till Oskarshamns kommun: ”Varför måste ett medborgarförslag skrivas ut på papper?”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”Varför måste ett medborgarförslag skrivas ut på papper och antingen skickas in eller lämnas in?”, skriver en privatperson i en synpunkt/fråga som har skickats in till Oskarshamns kommun.

”På hemsidan står det uttryckligen att det inte går att skickas in på e-post. Är det tvunget med papper? Varför inte en e-tjänst för det? Det borde underlätta för medborgarengagemanget i kommunen. Hur stor andel av befolkningen har en skrivare hemma? Hur får man tillgång till en på ett smidigt sätt? Vid snabb koll på nätet hittar jag inte direkt någon statistik på hur många skrivare. Till biblioteket kanske man får släpa sig för att skriva ut. Sedan ska det ju kontrolleras att personerna/grupperna som skickat in förslagen är folkbokförda i Oskarshamns kommun. Enligt Svenskarna och Internet (Internetstiftelsen) har 80% av svenskarna BankID. Enligt BankID har över 99% av befolkningen i ålder 18–65 år BankID. Sen finns det ju även andra typer av e-legitimation. Med en sådan inloggning i e-tjänst går det att direktkontrollera om personen är kommuninvånare. Jag ville skicka in medborgarförslag men det tog stopp”, skriver personen.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS