”Bulan” Berglund: ”Oskarshamn har blivit mycket bättre sedan förra säsongen”

Säsongens sämsta match – hittills.

I alla fall energi- och beslutsmässigt.

Det slog IK Oskarshamns tränare Martin Filander fast efter 2–5-förlusten hemma mot Luleå på lördagskvällen.

Han vill inte vara respektlös mot motståndarlaget – Luleå gjorde en bra match, betonade han – men han konstaterade samtidigt att IKO ägnade sig åt saker som man inte är van vid att se.

– Men jag tar inget från Luleås prestation – de åkte hit och gjorde en bra bortamatch och vann välförtjänt, sa Martin Filander.

”Vi är nöjda med segern mot ett bra motstånd”

THOMAS ”BULAN” BERGLUND, TRÄNARE I LULEÅ

Luleåtränaren Thomas ”Bulan” Berglund sa så här:

– Vi är nöjda med segern mot ett bra motstånd. Oskarshamn har blivit mycket bättre sedan förra säsongen. De kommer att ta många skalper här. Vi är väldigt nöjda med första och tredje perioden. I andra var vi illa ute. Då spelade Oskarshamn bra. Vi fick två skador i första perioden och hade bara fem backar (Kim Johansson fick en hjärnskakning och Brendan Shinnimin fick en smäll mot underkroppen) . Det är ofta jobbigt i andra perioden, då man har långt till båset. Vi gjorde om lite i sista och körde på tre hela lines och då blev det lite bättre fördelning. Första och tredje perioden tar vi med oss.

”I andra perioden gav vi bort ett jävligt dåligt mål”

IKO-TRÄNAREN MARTIN FILANDER

Martin Filander igen:

– Jag håller med. Vi hade i princip ett enda byte som var bra i den första perioden – det var det första, då vi höll på att göra mål. Sedan förlorade vi mer eller mindre alla kamper och åkdueller. Luleå var hetare och mer på tå. Varför? Ja, det måste jag fundera på. Första perioden var en besvikelse – och 1–0 till Luleå var helt rättvist även om de kanske inte gjorde mål på den största chansen. I andra perioden gav vi bort ett jävligt dåligt mål. Vi tjuvade och det kostade ett mål till. Sedan vaknade vi till och spelade bra. Vi fick tryck, vann många dueller och vann tillbaka puckar.

”Hatten av”

MARTIN FILANDER

– Vi tog oss tillbaka in i matchen – och det var bara ett mål mellan oss inför tredje perioden (1–2). Jag hoppades att vi skulle kunna hålla upp trycket och vara lika bra igen – men Luleå spelade upp sig och vi släppte in mål som är obeskrivbara. Saker som vi gör 5 000 gånger om året i vårt system började vi helt plötsligt tumma på i omgång 15.

– Och Luleå är vassa – de smäller dit chanserna. Hatten av. Vi har ett gäng i laget som behöver se sig i spegeln – jag inkluderad så klart. Vi har en del att jobba på för att få ihop 60 minuter, sa IKO-tränaren.