Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Carl Dahlin (M) besökte Nostalgiaföreningen i Fågelfors: Fokus på tillgänglighet för barn och unga

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

FÅGELFORS

Moderaterna i Region Kalmar län vill se ett tydligare uppdrag, så att barn får uppleva lokal kultur, skriver partiet i ett pressmeddelande.

”Vid ett besök i Fågelfors träffade Carl Dahlin (M), som är regionråd, Fredrik Loberg, som är ordförande i Nostalgiaföreningen. Ett antal frågor om de ideella museerna lyftes, särskilt med fokus på tillgänglighet för barn och unga”, skriver Moderaterna.

”Imponera på Kulturrådet”

– Regionen har ett antal ambitiösa styrdokument, såsom kulturplanen och skolkulturstrategin Relevant. De ska säkerställa att skolungdom i länet får uppleva kulturlivet. Dessvärre blir det mer pappersprodukter, att plocka fram när man ska imponera på Kulturrådet (Statens kulturråd), men för barn i exempelvis Fågelfors eller Fagerhult – med skrala bussförbindelser – är det i praktiken omöjligt att tillgodogöra sig utbudet via de kanaler regionen erbjuder, utan det landar inte sällan på om en enskild lärare är engagerad och tar med sin klass, säger Carl Dahlin.

– Vi moderater har föreslagit en rad åtgärder för att förenkla så fler får möjlighet att ta del av kulturutbudet, såsom fler kulturresmål, skolbio som kulturresa och att se över hur resorna kan utföras även för de skolor som inte snabbt kan ta Öresundstågen till museet. Men S, C och V skjuter det mesta på framtiden. Det blir upp till enskilda skolor eller till och med klasser att komma i väg, vilket det blir väldigt dålig jämlikhet med. Särskilt landsbygdsskolorna hamnar i bakvattnet här.

Lista på kulturresmål

– Ett antal frågor har redan sprungit ur besöket. På regionala utvecklingsnämnden i veckan som gick lämnade vi moderater in ett nämndinitiativ, då vi vill att KLT ska bifoga en lista på de kulturresmål de erbjuder skolklasser under skolåret, så sommarlovsledig skolungdom själva kan botanisera bland resmålen och ta del av det regionala och lokala kulturutbudet, säger Carl Dahlin.

Foto: Moderaterna

+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS