Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Carl Dahlin (M) och Åsa Ottosson (M): “Nästa, Blomstermåla!”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

BLOMSTERMÅLA

”Nästa, Blomstermåla! M-turnén bland regionens kulturinstitutioner har nått Mönsterås kommun och Industrihistoriska rummet och sopbilsmuseet i Blomstermåla, som vittnar om en svunnen industriell epok. Syftet med rundresan är att identifiera behov som regionens kulturplan och politiska majoritet bommat”, skriver Moderaterna i Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

– Moderaterna har identifierat ett tomrum i kulturen i länet, så nu reser flera av oss runt i kommunerna för att identifiera vad de mindre kulturaktörerna efterfrågar från oss både kommunala och regionala politiker. Det personliga engagemanget som läggs ned på museet är stort och genuint. Som kommunpolitiker uppfattar jag önskemålet att få vara kvar i Folkets Hus som tydligt, säger Åsa Ottosson (M).

“Missar sitt kulturarv”

– Många gånger är det inte pengar – utan man letar efter olika former av samverkan inom exempelvis marknadsföring. Flera efterfrågar också när skolklasser ska börja kommer tillbaka igen. I dagsläget är det inte särskilt vanligt att skolorna besöker de lokala museerna, vilket är synd – för man missar ju sitt kulturarv. Vi hoppas att flera skolklasser kommer att kontakta hembygdsföreningen. Sådana effekter vill vi att våra besök leda till, berättar Carl Dahlin (M).

– För att få mer ljus på de mindre kulturinstitutionerna har vi moderater föreslagit att Länsmuseet ska ordna ”Hop on hop off”-rundresor i länet där man gör nedslag hos flera olika museer, konsthallar och hembygdsföreningar under en dag. Vi ser gärna att Industrihistoriska rummet och Sopbilsmuseet i Blomstermåla utgör ett stopp. Därav ”Nästa, Blomstermåla!”, tillägger han.

“Behöver belysa ämnet”

– Sedan en ganska lång tid tillbaka är Moderaterna det enda partiet som verkar vilja något med kulturen i Kalmar län. De andra partierna verkar mest slå vakt om det som är och utan intresse att bredda kulturen för att omfatta fler, både utövare och konsumenter. Vi behöver belysa ämnet, betonar Åsa Ottosson.

Foto: Moderaterna

+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS