Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Carl Dahlin (M): ”Socialdemokraterna är dåligt pålästa”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”På budgetfullmäktige gick Socialdemokraterna till attack mot Moderaterna och Kristdemokraternas satsning på särskilt yrkesskickliga sjuksköterskor, men Socialdemokraterna tabbade sig med underlaget”, skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

– Moderaterna och Kristdemokraterna har lagt fram en finansierad reform som när den är genomförd innebär 10 000 kronor mer i månadslön för särskilt yrkesskickliga sjuksköterskor, säger Carl Dahlin (M), vice ordförande i personalutskottet inom Region Kalmar län.

”Dåligt pålästa”

– Socialdemokraterna är dåligt pålästa och börjar istället surra om specialistsjuksköterskor, liksom yrkesgrupper som inte omfattas av Vårdförbundets avtal om särskilt yrkesskickliga sjuksköterskor då de tillhör andra fackförbund.


– Likaså är siffrorna helt tagna ur luften; av Vårdförbundets 1800 medlemmar beräknas 25 procent vara särskilt yrkesskickliga enligt en gängse modell som förekommer i stora delar av region-Sverige. Socialdemokraterna förfasar sig över belopp, förvisso långt överstigande vad vår reform skulle innebära, men som ändå inte ens är i närheten av kostnaderna för hyrbemanning, vilket vi med denna reform försöka stävja.

”Hyrbolagskostnaderna har från 2010 gått från cirka 45 miljoner kronor årligen till att nu snabbt närma sig 250 miljoner kronor årligen”

CARL DAHLIN (M)

– Hyrbolagskostnaderna har från 2010 gått från cirka 45 miljoner kronor årligen till att nu snabbt närma sig 250 miljoner kronor årligen. Det är hela skattehöjningen som genomfördes vid årsskiftet. Detta har Socialdemokraterna ingen plan att minska, istället ökas procentmålet för hyrbemanning från 2 procent till 5 procent i budgeten, vilket är mycket skattepengar – som bättre kunde användas på den egna personalen så de stannar kvar.

FOTO

PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS