Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Carl Dahlin (M): ”Ungdomarna missar delar av länets kulturarv”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Koppla regionens kulturresmål med KLT:s sommarlovsbiljett”, skriver Moderaterna i Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

”Ett antal kommuner i länet köper KLT:s sommarlovsbiljett till sin folkbokförda skolungdom. Med biljetten kan ungdomen resa obegränsat i Kalmar län under sommarlovet.”

– Elever i Kalmar län har under skolgång möjlighet att nyttja så kallade kulturresor till ett antal av regionen utvalda kulturresmål som Kalmar slott, Astrid Lindgrens Näs eller Västerviks museum. Vissa av dessa resmål får dock få eller inga kulturresebesökare under skolåret, såsom Virserums Konsthall, Capellagården eller Glass Factory. Det är väldigt synd att det inte är ordnat bättre med bussturerna, nu blir det en pappersprodukt som ser bra ut. Men ungdomarna missar därför delar av länets kulturarv, säger Carl Dahlin (M), som är regionråd med ansvar för kultur.

”Enkel lista”

– På sommarlovet har dock ungdomarna mer tid för att själva disponera dagen liksom att välja bland det relativt stora utbudet av kulturresmål. Det finns en möjlighet att informera mera och på så sätt skulle fler unga kunna besöka kulturresmål i Kalmar län. Det jag tänker är att en enkel lista bestående av de av regionen utsedda kulturresmålen bifogas sommarlovsbiljetterna. Då kan de sommarlovslediga ungdomarna på egen hand gå igenom vilka eventuella kulturinstitutioner de tycker är intressanta att ge sig i väg till.

”Tillgängliggöra vårt kulturarv”

– Därför lade jag igår på regionala utvecklingsnämnden fram ett nämndinitiativ som redan till nästa nämnd, och i god tid innan sommarlovet börjar och biljetterna hämtas ut, att denna typen av lista ska bifogas varje sommarlovsbiljett. Nu hoppas jag att majoriteten kan tänka sig stödja detta, även att de ogärna ger oppositionen rätt i sak. Detta skulle gynna både länets kulturinstitutioner genom fler besökare samt inte minst tillgängliggöra vårt kulturarv till ungdomar, säger Carl Dahlin (M).

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS