Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Carl-Wiktor Svensson (KD): ”Ett stort bakslag för Svenska Kraftnät”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

Regeringen och energi- och näringminister Ebba Busch (KD) har upphävt det överklagade beslutet om nätkoncession för kraftledningsgata gällande 420kv luftledning från Ekhyddan till Nybro genom kommunerna Oskarshamn, Högsby, Mönsterås och Nybro kommuner i Kalmar län. ”Det här är syrlig kritik för Energimarknadinspektionen men också ett stort bakslag för Svenska Kraftnät”, säger Carl-Wiktor Svensson (KD) Regionråd i Kalmar län.

Avsaknaden av kungörelse och direktutskick till berörda sakägare och intressenter saknades och regeringen saknar därmed förutsättningar att läka bristen som överinstans.

Stort bakslag för Svenska Kraftnät

Regeringen bedömer därför sammantaget att de utredningar som Svenska Kraftnät kompletterat det nya ärendet med var av sådan betydelse att Energimarknadsinspektionen borde ha återremitterat handlingarna till hela den krets, främst markägare, som inspektionen enligt 18§ förordningen om nätkoncession ska inhämta synpunkter från. Ärendet lämnas därför tillbaka till Energimarknadsinspektionen för en ny prövning.

”Det här är en syrlig kritik för Energimarknadsinspektionen, men också ett stort bakslag för Svenska Kraftnät. Det är bra att vi har en regering som respekterar de mindre markägarnas intressen och äganderätt. Tidigare har Ebba Busch (KD) sagt att ersättningen vid markintrång måste bli bättre. Jag förutsätter att en sådan förbättring kommer på plats parallellt med den här processen”, säger Carl-Wiktor Svensson (KD) Regionråd i Kalmar län i en kommentar.

Foto: Kristdemokraterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS