Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Carl-Wiktor Svensson (KD): ”Inte genomtänkt”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Den gröna omställningen får inte slå ut jordbruket”, skriver Kristdemokraterna och Moderaterna i länet i ett pressmeddelande på torsdagen.

Alltför snabb omställning drabbar redan nu de gröna näringarna hårt, varnade Kristdemokraterna och Moderaterna för vid onsdagens möte med regionala utvecklingsnämnden. Till yttrandet över utredningen Vägen mot fossiloberoende jordbruk gjorde partierna därför en protokollsanteckning. 

– Utredningens förslag om slopad dieselskatteåterbäring i kombination med utökad reduktionsplikt är inte genomtänkt. Vi ser en stor risk att det slår hårt mot i synnerhet skogsbygdens jordbruk där avstånden är längre, säger Carl-Wiktor Svensson (KD) och Åke Nilsson (KD), ersättare respektive ledamot i regionala utvecklingsnämnden. 

– Ska länets jordbruksföretag klara av att göra de investeringar som omställningen kräver så måste de ha ekonomiska marginaler. Då får inte åtgärderna som ska leda till ökad hållbarhet leda till att deras lönsamhet urholkas, säger Pär-Gustav Johansson (M), vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt (Carl-Wiktor Svensson)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS