Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Carl-Wiktor Svensson (KD) lyfter mobiltäckning för samhällsviktig utveckling i länet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

Regionrådet Carl-Wiktor Svensson (KD) gjorde idag, onsdag, sitt mitt första anförande i regionfullmäktige och valde att prata om länets mobiltäckning. “Majoriteten vill motverka det digitala utanförskapet, men förståelsen för att det bor människor utanför städerna samt att en stor del av länets produktion och logistik bedrivs utanför tillgång till fast anslutning, är obefintlig”, sade han i sitt anförande.

I Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiets regionplan omnämns bredband, vägar, tåg och hamnar som samhällsviktiga för länets utveckling. Det är bra tycker Carl-Wiktor Svensson men det är ett problem att en fungerande mobiltäckning inte också prioriteras. Därför lyfte han frågan om mobiltäckning i sitt första anförande i regionfullmäktige.

“Min uppfattning att mobiltäckningen är dålig i många områden, och att samtal ideligen bryts när man är utanför 50-skyltarna. Det skrivs mycket om att majoriteten vill motverka det digitala utanförskapet, men förståelsen för att det bor människor utanför städerna samt att en stor del av länets produktion och logistik bedrivs utanför tillgång till fast anslutning, är obefintlig”, säger Carl-Wiktor Svensson.

“På regionala utvecklingsnämnden har det informerats om att mobiltäckningen kommer bli sämre på grund av att uppgraderingshastigheten av basstationerna inte är prioriterade i förhållande till det mer lönsamma uppgraderingsarbetet i storstäderna”, fortsätter han.

Mobiltäckningen inte ens omnämnd

Den digitala utvecklingen i jord- och skogsbruket, såväl som inom transportsektorn och kollektivtrafiken men även inom sjukvård och omsorg är viktig ömsom livsviktig.

“Jag är orolig inför framtiden när nu Telia, Tre och Telenor ska släcka ner sitt 3-G nät under kommande mandatperiod, och jag vill därför på allvar lyfta frågan i regionens högst beslutande organ. Jag har därför idag ställt följande fråga till regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou:

Varför är inte mobiltäckningen ens omnämnd i regionplanen, trots att regionens egna tjänstemän flera gånger rapporterat om bristerna i uppgraderingen av basstationerna och konsekvenserna av den närstående avvecklingen av 3G-nätet?

Kristdemokraterna och Moderaternas förslag till regionen är att prioritera och påskynda uppgraderingsarbetet av mobiltäckningen i länets glesbygd.

Foto: Pierre Stjernfeldt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS