Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Carl-Wiktor Svensson (KD) om segern i fågelfrågan: ”Jag är stolt över att S-regeringen nu går på vår linje”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

Idag meddelade miljöministern Annika Strandhäll (S) att regeringen med stor skyndsamhet kommer att ändra i artskyddsförordningen. Syftet är att sänka fågelskyddet, så att hänsyn inte behöver tas till varje enskild fågel vid exempelvis avverkning.

Det konstaterar Kristdemokraterna i länet i ett pressmeddelande på torsdagen.

– Jag välkomnar verkligen miljöministerns besked. De riktlinjer som kom från Skogsstyrelsen för några veckor sedan var otroligt olyckliga och får helt orimliga konsekvenser för det svenska skogsbruket. Det slår hårt mot den gröna omställningen och en viktig svensk exportindustri, säger Carl-Wiktor Svensson, från Träthult utanför Fagerhult i Högsby kommun, riksdagskandidat för Kristdemokraterna. 

– Kristdemokraterna reagerade omedelbart mot den ”nya ordningen” som Skogsstyrelsen presenterade och var mycket tydliga med vad som behövde göras. Det är absurt med en lagstiftning som innebär att alla vilda fåglar ses som hotade. Jag är stolt över att S-regeringen nu går på vår linje och väljer precis den lösning som vi förordade och vill skilja på artskyddsdirektivet och fågeldirektivet i svensk lagstiftning.

– Nu kommer vi som parti att bevaka regeringens ändringsförslag och även arbeta för att utredningskravet på markägaren inte blir så omfattande som Skogsstyrelsen aviserat, säger Carl-Wiktor Svensson.

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS