Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Carl-Wiktor Svensson (KD): Regeringen försöker muta allmänheten på den enskildes bekostnad

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE/LÄNET

Carl-Wiktor Svensson, riksdagskandidat för Kristdemokraterna, är mycket kritisk till regeringens vindkraftpaket som klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) presenterade på onsdagen.

”Det enda positiva jag kan se med dagens besked från regeringen är att man har insett att det finns en stark opinion mot vindkraft i de bygder där verken sätts upp”, säger Carl-Wiktor Svensson.

Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll presenterade idag ett antal åtgärder för snabbare utbyggnad av vindkraft. En av dem är att utreda insatser som kan få kommuner och lokalsamhällen att säga ja till vindkraftsutbyggnad. Carl-Wiktor Svensson (KD) är mycket kritisk.

– Miljöministerns exempel var att en ort där man säger ja till nya vindkraftverk kan få en idrottshall eller en samlingslokal. Ingen kompensation föreslogs till de som får sin närmiljö eller fastighetsvärden påverkade. Detta är socialism när den är som sämst, säger Carl-Wiktor Svensson (KD).

Det är ett hån mot landsbygden

Menar du att regeringens förslag kan uppfattas som en muta?

– Ja, Energimyndigheten har redan tittat på detta och sagt att det finns en risk att det uppfattas som en muta när godkännande kopplas till gåvor av olika slag. Att regeringen dessutom låter en företrädare för ett parti som redan driver detta förslag göra utredningen gör det verkligen inte mer hoppfullt, säger Carl-Wiktor Svensson (KD).

Ser du något positivt med regeringens förslag?

– Det enda positiva jag kan se med dagens besked från regeringen är att man har insett att det finns en stark opinion mot vindkraft i de bygder där verken sätts upp. Men lösningen på det kan inte vara att man köper människors stöd med idrottshallar och samlingslokaler. Det är ett hån mot landsbygden och envars egendomsskydd, avslutar Carl-Wiktor Svensson (KD).

Foto: Pierre Stjernfelt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS