Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Centerpartiet: ”Biotopskyddet riskerar att sänka jordbruket i Kalmar län”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Biotopskyddet riskerar att sänka jordbruket i Kalmar län”, skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande.

Riksdagsledamoten Anders Åkesson (C) vill nu att landsbygdsministern Anna-Caren Sätherberg ska agera i frågan.

”Länsstyrelsen i Kalmar län har hemställt till regeringen om undantag för odlingsrösen och grindöppningar från biotopskyddet och samtidigt informerat regeringen om regional tillämpning för flytt av stenmurar och öppna diken. Dock så har inte regeringen svarat på länsstyrelsens hemställan och med anledning av detta så ställer nu Anders Åkesson en fråga till landsbygdsministern”, skriver Centerpartiet.

– Kalmar län är ett av Sveriges viktigaste områden för livsmedelsproduktion och för jordbrukets möjlighet att utvecklas och rationaliseras så behöver regeringen skyndsamt agera. De hinder som biotopskyddet lägger i kombination med den dramatiska kostnadsutveckling som livsmedelsproduktionen nu utsätts för som en följd av världsläget är ett reellt hot mot värdefull åkermark och mot länets jordbruk, säger Anders Åkesson.

– Nu får vi se vad landsbygdsministern svarar – men jag kommer att fortsätta att pressa på i frågan. Jag är inte främmande för att kalla ministern till kammaren för att debattera frågan om inte regeringen snabbt agerar för att få till det undantag som länsstyrelsen hemställt om, tillägger han.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS