Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Centerpartiet i Oskarshamns kommun vill ha ett löfte från Lucas Lodge (M), Ingemar Lennartsson (KD) och Pontus Welin (L)

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

DEBATTARTIKEL

Centerpartiet i Oskarshamns kommun går återigen till val som ett enskilt parti och vi söker väljarnas förtroende för vår politik, inte någon annans.

Centerpartiet vill se en kommande majoritet i Oskarshamns kommun i den politiska mitten.

Under den här mandatperioden har det politiska styret i Oskarshamns kommun bestått av Socialdemokraterna och Moderaterna och på många områden kan vi inte se det på något annat sätt än ett misslyckande.

“Vi har bland annat sett flera neddragningar av servicen på landsbygden och vår förhoppning om att näringslivsklimatet skulle förbättras har grusats rejält”

Vi har bland annat sett flera neddragningar av servicen på landsbygden och vår förhoppning om att näringslivsklimatet skulle förbättras har grusats rejält.

Lyst med sin frånvaro

Viktiga satsningar på bland annat regelförenklingar för våra företag, framtagande av tillväxtstrategi och arbete med att förbättra den psykiska hälsan för våra barn och unga har lyst med sin frånvaro.

Oskarshamns kommun förtjänar ett styre som inser att hela kommunen är viktig och att det är en förutsättning för kommunens tillväxt att hela kommunen växer och utvecklas.’

“Oskarshamns kommun behöver ett politiskt styre som innefattar Centerpartiet!”

Oskarshamns kommun behöver ett politiskt styre som innefattar Centerpartiet!

Vi i Centerpartiet går till val på vår politik, det är den vi lovar att kämpa för under kommande mandatperiod.

Samarbetsinriktat

Men vi är också ett samarbetsinriktat parti som sätter Oskarshamns bästa främst.

För att få genomslag för våra frågor kommer det krävas att vi samarbetar med andra partier och vi är beredda att göra detta.

Vi kommer efter valet att samarbeta med de partier där vi får störst genomslag för våra frågor, sakpolitiken är det viktigaste!

Vi kommer att söka samarbete med de partier som ställer upp på grundläggande värderingar om alla människors lika rätt och värde, som vill sätta jämställdhetsfrågorna högt på dagordningen och som vill att Oskarshamn ska vara en öppen, välkomnade och tolerant kommun.

“Vi stänger inte dörren för Socialdemokraterna och Vänsterpartiet”

Centerpartiet är i grunden ett borgerligt parti och den konstellation som vi ser som den som bäst skulle kunna föra Oskarshamns kommun framåt är alliansen, ett styre bestående av Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna, men vi stänger inte heller dörren för Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

Löfte?

Det är dessa partier som vi ser ställer upp på de grundläggande värderingar som vi har beskrivit ovan. Men för att Centerpartiet i Oskarshamns kommun ska vara med och bilda en historisk majoritet efter valet tillsammans med de andra borgerliga partierna så krävs det ett löfte från Lucas Lodge (M), Ingemar Lennartsson (KD) och Pontus Welin (L), det löftet är att en sådan majoritet inte gör sig beroende av Sverigedemokraterna, får vi det löftet?

“Vi lovar också att vi inte kommer vara en del av en majoritet där Sverigedemokraterna ingår eller som är beroende av Sverigedemokraterna”

Centerpartiet vill föra Oskarshamns kommun framåt, vi vill söka samarbeten för att göra detta och vi lovar att göra detta efter valdagen, för hela Oskarshamns bästa!

Vi lovar också att vi inte kommer vara en del av en majoritet där Sverigedemokraterna ingår eller som är beroende av Sverigedemokraterna.

Väljer andra partier att göra sig beroende av Sverigedemokraterna för att få makten, då går vi i opposition!

Anette Rogö (C), ordförande för Centerpartiet i Oskarshamns kommun

Charlotte Sternell (C), gruppledare

Magnus Larsson (C), vice gruppledare (översta bilden)

Charlotte Sternell (C)
Charlotte Sternell (C). Foto: Peter A Rosén
Anette Rogö (C). Foto: Peter A Rosén
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS