Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Centerpartiet: Nära vård behövs i länet!

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

Karin Helmersson, regionråd, och Kerstin Karlström, regionkandidat, besökte under måndagseftermiddagen Högsby Hälsocentral.

”Vi har under lång tid arbetat med behovet av fasta läkarkontakter på våra hälsocentraler. I våras var det endast 12 procent som hade en fast läkare i Högsby, men nu finns tre läkare på plats vilket verkligen är bra”, säger Karin Helmersson och Kerstin Karlström.

”Vården ute i länet behöver utvecklas genom nära vård och då är hälsocentralerna navet i det arbetet. Det är svårt att rekrytera även om sjuksköterskeområdet och det fick vi med oss i medskick. På några ställen i länet erbjuds hälsocentraler i privat regi och fler filialer har tillkommit. Det är en positiv utveckling och gör vården mer tillgänglig”, menar Karin och Kerstin.  

”Det är viktigt att besöka våra verksamheter för att få medskick in i det politiska arbetet, det är en del av uppdraget, tyvärr har pandemin satt stopp för många besök även om det delvis gått att samtala digitalt. Tråkigt nog är byggstarten för nya lokaler, som är ett stort behov, överklagat, så tidsplan för detta är återigen uppskjutet. Vi hoppas detta kan lösas så personal och Högsbybor får en ny hälsocentral”, avslutar Karin Helmersson och Kerstin Karlström.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS