Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Centerpartiet vill stärka finansieringen av folkbildningen

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

På Centerpartiets partistämma betonade Martin Joelsson, ombud från Kalmar län, vikten av att stärka folkbildningen. På stämman yrkade Martin på en skarpare skrivning än vad partistyrelsen hade gjort, skrivningen innebär att Centerpartiet ska verka för att finansieringen av folkbildningen ska stärkas. Stämman valde med bred majoritet att ställa sig bakom yrkandet från Martin.

– Jag är naturligtvis mycket nöjd över att stämman ville gå på min linje. Centerpartiet är ett parti som länge värnat folkbildningen och nu tar vi ytterligare ett tydligt steg i den riktningen, säger Martin Joelsson i en kommentar.

– Extra viktigt känns det här beslutet just i dessa dagar när TIDÖ-regeringen slaktar folkbildningen. Våra studieförbund och folkhögskolor utgör ryggraden i den svenska folkbildningen. Studieförbunden och folkhögskolorna ger alla människor i Sverige och Kalmar län möjligheten att förkovra sina kunskaper inom olika områden. Det är också en viktig mötesplats för många människor där fria tankar får mötas och brytas. Att stärka folkbildningen är att stärka samhällets utveckling, understryker han.

Grafik: Centerpartiet

+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS