Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Chatrine Pålsson Ahlgren (KD): ”Ett oerhört glädjande besked”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Moderaterna och Kristdemokraterna lämnade tidigare i år in en gemensam motion till regionfullmäktige där vi föreslog att Region Kalmar län bör införa en visselblåsarfunktion, och på så sätt kunna bejaka öppenhet och transparens. Den styrande majoriteten Länsunionen – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna – har nu valt att bifalla motionen”, skriver Moderaterna och Kristdemokraterna i ett pressmeddelande på fredagen.

– Medarbetarna i Region Kalmar län har saknat möjligheten att på ett anonymt men officiellt sätt kunna meddela oegentligheter. Det kan handla om allt från ekonomiska till moraliska frågor. Med införandet av en visselblåsarfunktion kan våra medarbetare känna sig trygga, och inte behöva känna rädsla för att rapportera in oegentligheter, säger Carl Dahlin (M). vice ordförande i regionens personalutskott.

Carl Dahlin (M). Arkivfoto: Peter A Rosén

”Att avslå motionen hade egentligen inte varit möjligt”

CHATRINE PÅLSSON AHLGREN (KD)

– Länsunionen var till en början avvaktande gällande införandet av en visselblåsarfunktion. Så att de nu väljer att bifalla vår motion är självklart ett oerhört glädjande besked. På så sätt kan vi bland annat öka transparensen kring hur medborgarnas skattemedel används. Visserligen är det lagstadgat att införa visselblåsarfunktion – så att avslå motionen hade egentligen inte varit möjligt, fortsätter Chatrine Pålsson Ahlgren (KD), ledamot i regionens personalutskott.

Chatrine Pålsson Ahlgren (KD). Arkivfoto: Peter A Rosén

– EU har nyligen stärkt skyddet för visselblåsare. En statlig utredning fastslog förra sommaren hur Sverige bör gå till väga för att implementera EU-direktivet och stärka skyddet för visselblåsare. Att vi i Region Kalmar län nu inför detta anser vi är en möjlighet att kunna erbjuda våra medborgare ännu godare kvalitet i välfärden. Vi ser fram emot att tillsammans med Länsunionen och förvaltning arbeta fram hur detta ska införas i praktiken, säger Kaj Holst (M), ledamot i regionens personalutskott.

Kaj Holst (M). Arkivfoto: Peter A Rosén
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS