Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Cornelia Jakobs om vinsten i Melodifestivalen: ”Det här är så fucking vackert”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

MELODIFESTIVALEN

Hold Me Closer med Cornelia Jakobs vann årets final i Melodifestivalen och får representera Sverige i Eurovision song contest semifinal 2 den 12 maj i Turin, Italien.

Cornelia Jakobs med låten Hold Me Closer, skriven av Isa Molin, David Zandén och Cornelia Jakobsdotter, vann Melodifestivalen efter att ha kammat hem flest röster av internationella juryn och hon fick tillräckligt många poäng av svenska folket för att behålla greppet om tävlingen.

”Det här är så fucking vackert”, sa Cornelia Jakobs överlyckligt direkt efter att programledaren Oscar Zia presenterat de sista poängen. Anders Bagge, som fick flest poäng av svenska folket, fick nöja sig med en andraplats.

”Det här är så fucking vackert”

Cornelia Jakobs

Eurovision i Italien

Nu väntar en resa till Italien där Cornelia Jakobs ska representera Sverige i den andra semifinalen i Turin den 12 maj. Det är första gången sen 2014 som Sverige skickar en kvinnlig artist till finalen, The Mamas fick ju aldrig tävla pga pandemin. Förhoppningen är såklart att hon tar sig till den stora Eurovision-finalen den 14 maj.

Läsarfråga

Var det rätt bidrag som vann Melodifestivalen 2022?

Bildextra: Cornelias kväll från start till slut

Cornelia Jakobs kommer in på Friends Arena
Cornelia Jakobs kommer in i arenan tillsammans med Cazzi Opeia och Medina Foto: Annika Berglund/SVT
Cornelia Jakobs sjunger sin låt
Cornelia Jakobs sjunger sin låt Hold Me Closer med mycket känsla Foto: Annika Berglund/SVT
Cornelia Jakobs blir intervjuad av Farah Abadi i greenroom
Cornelia Jakobs blir intervjuad av Farah Abadi strax före resultatet Foto: Annika Berglund/SVT
Cornelia Jakobs höjer sångfågeln efter vinsten
Cornelia Jakobs höjer sångfågeln i greenroom efter vinsten Foto: Annika Berglund/SVT
Cornelia Jakobs firar vinsten på scenen
Cornelia Jakobs firar vinsten på scenen Foto: Annika Berglund/SVT

FAKTA / CORNELIA JACOBS

Cornelia Jakobs låt Hold Me Closer gick direkt till final i den första deltävlingen i Avicii Arena. Låten är skriven av Isa Molin, David Zandén och Cornelia själv. Cornelia Jakobs, 29 år, lever och andas musik. Sedan hon var sju år har scenen varit hennes ”comfort zone” och det har aldrig funnits en plan B. Redan i mellanstadiet började hon spela i olika garage-rockband. Då Cornelias passion är att spela live för publik skriver hon sin musik med det perspektivet.

Hon är en artist med starka kreativa visioner inom såväl musiken som det visuella och hon har under det senaste fem åren i stort sett gjort allt själv. Hittills finns 9 singlar släppta och hon färdigställer nu sitt debutalbum. Organiskt, filmiskt, känslostarkt och tidlöst är några ord för att beskriva både Cornelia Jakobs sound och personlighet.

Cornelia Jakobs har tävlat i Melodifestivalen både som artist och låtskrivare. 2011 och 2012 medverkade hon som en del av gruppen Love Generation, och förra året var hon en av låtskrivarna bakom Efraim Leos låt Best of Me.

Foto: Annika Berglund/SVT

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS