Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

COVID-19: Bekräftat omikronfall i länet

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”På måndagen bekräftades ett fall med omikronvarianten av covid-19 i Kalmar län, samtidigt finns ytterligare flera misstänkta fall som utreds”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

– Det var väntat att omikronvarianten också skulle upptäckas i Kalmar län då andra regioner haft ett flertal fall den senaste tiden, säger ställföreträdande smittskyddsläkare Staffan Sylvan. Varianten har visat sig vara mer smittsam än de tidigare varianterna av viruset vilket innebär att smittspridningen kommer öka.

– När vi nu står inför jul- och nyårsfirandet är det viktigt att hålla i minnet att pandemin inte är över. Alla måste ta ansvar för att begränsa smittspridningen; fortsätt stanna hemma vid symtom och testa dig, håll avstånd till andra och undvik miljöer med trängsel. Den som har möjlighet att jobba hemifrån ska göra det.

Staffan Sylvan uppmanar också alla som inte vaccinerat sig att göra det.

– Vaccinet är det bästa skyddet mot allvarlig sjukdom i covid-19 och det skyddar även mot omikronvarianten, så ta alla tre doser av vaccinet.

Foto: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS