Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Covid-19-vaccin: ”Medarbetare inom förskolan borde vara en prioriterad grupp”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”Ni måste ordna så att vi som har ett otroligt samhällsviktigt arbete blir vaccinerade. Vi kan inte vänta längre – personalen insjuknar en efter en. Flera barn blir sjuka varje dag. Har vi inte öppet på förskola/skola, så stannar samhället totalt, då föräldrar inte kan arbeta om förskolan är stängd.”

Det skriver en person som arbetar inom barnomsorgen i ett e-postmeddelande till Anton Sejnehed (S), som är ordförande i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun.

”Under all kritik”

Brevskrivaren berättar om ett extrainsatt krismöte, som har hållits med anledning av pandemiläget.

”Vi som jobbar inom barnomsorgen är i en jobbig sits – med frustration, stress och uppgivenhet. Vår arbetssituation är under all kritik just nu”

ANSTÄLLD INOM BARNOMSORGEN I OSKARSHAMNS KOMMUN

”Vi som jobbar inom barnomsorgen är i en jobbig sits – med frustration, stress och uppgivenhet. Vår arbetssituation är under all kritik just nu. Vi sliter vårt hår för att få ihop den dagliga verksamheten”, skriver personen i fråga, som vädjar om att problemet ska tas upp så fort som möjligt.

”Fantastiskt jobb”

Anton Sejnehed svarar så här:

”Jag förstår verkligen att det är tufft med det smittläge vi har nu – och som gör att vi dagligen måste tänka om och anpassa oss utifrån nya rekommendationer och nya förutsättningar. Jag tycker att ni på många sätt gör ett fantastiskt jobb i det läget vi befinner oss i. Precis som du skriver, så är förskolan viktig för att samhället ska fungera.”

”Jag har tillsammans med andra företrädare för kommunen framfört till regionen och till statliga myndigheter att vi tycker att medarbetare i förskolan och grundskolan borde vara prioriterade att få vaccin”

ANTON SEJNEHED (S), ORDFÖRANDE I BILDNINGSNÄMNDEN I OSKARSHAMNS KOMMUN

”Angående vaccination, så delar jag din syn om att medarbetare inom förskolan borde vara en prioriterad grupp. Jag har tillsammans med andra företrädare för kommunen framfört till regionen och till statliga myndigheter att vi tycker att medarbetare i förskolan och grundskolan borde vara prioriterade att få vaccin. Frågan om vilka grupper som ska få vaccin eller när dessa ska få vaccin bestäms inte av Oskarshamns kommun. Det finns en nationell prioriteringsordning för vaccination som regionen förhåller sig till och arbetar utifrån. Det är den som styr hur vaccinationen sker. Jag ska givetvis fortsätta att lyfta frågan.”

”Borde prioriteras”

I ett svar skriver personen inom barnomsorgen att hen vet att det inte är kommunen som bestämmer över vaccinationsprocessen.

”Det vi menar är att när fas fyra inleds, så borde vi prioriteras först. Det tycker jag absolut att regionerna skulle kunna lösa. Hoppas att de lyssnar på er politiker. Vi håller tummarna.”

ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS