Damer Allsvenskan Södra

FBC Kalmarsund – Craftstadens IBK 7-3 (3-1, 1-0, 3-2)

Mål CIBK: Sanna Zetterling, Antonia Jonsson, Elin Peterson

KALMAR/OSKARSHAMN

Serieledande FBC Kalmarsund tog hem onsdagskvällens allsvenska innebandyderby mot Craftstaden med 7-3 (3-1, 1-0, 3-2)

Det gick undan i början av derbyt. Redan efter 1.17 hade det blivit två mål, ett åt vardera håll.

Hemmalaget tog ledningen och sedan kvitterade Sanna Zetterling omgående för Craftstaden.

I mitten av perioden kom så två snabba hemmamål inom loppet av en minut och 3-1 var också ställningen efter den första perioden.

Den andra perioden såg ut att sluta mållöst, men med en sekund kvar utökade Kalmarsund till 4-1. Ett tungt mål att släppa in för Craftstaden.

Ett litet hopp tändes efter 2.37 i den tredje perioden när Antonia Jonsson reducerade till 2-4. Det tog dock mindre än en minut för hemmalaget att återigen gå fram till en tremålsledning.

Efter 13.30 kom 6-2 för Kalmarsund som ganska direkt följdes av en ny Craftstadenreducering. Målskytt: Elin Petersson.

Slutresultatet skrevs till slut till 7-3, seger för Kalmarsund som toppar serien på maximala 2i poäng efter sju omgångar.

På lördag är det dags för hemmamatch för Craftstaden när Hovslätt kommer på besök.

Arkivfoto: Thomas Wennerklint