Craftstaden tog första segern efter sekunddrama

Det satt hårt inne, men Craftstadens herrar tog sin första seger i division ett när man besegrade Nyköping med 6-5 (3-1, 1-1, 2-3).

– Riktigt skönt med vinst, och spelmässigt var det ett steg framåt från förra matchen, säger Craftstadens tränare Thommie Erlandsson.

Craftstaden fick en drömstart – ledning med 2-0 med mindre än två minuter spelade.

– Det var ett par fina mål, flera av dem vi gör idag är faktiskt frukten av det som vi nöter på träning, säger Thommie Erlandsson.

Nyköping arbetade sig in i matchen efter mardrömsstarten och hade mer boll men skapade inte så mycket.

”Konstiga utvisningar”

– Nyköping är ett fysiskt lag, det blir ganska hårt spel och jag tycker att domarna tappar greppet ganska snabbt. Det var många konstiga utvisningar som vi åkte på, menar Erlandsson och får medhåll av tränarkollegan Tomas Lennartsson.

Nyköping reducerade i powerplay, men CIBK svarade direkt med 3-1 på en kontring.

3-1 var också ställningen inför den andra perioden.

Den andra perioden slutade 1-1 och inför avgörande stod det 4-2 till hemmalaget.

Bara minuten in i slutperioden satte Albin Brundin 5-2, men bara fem minuter senar var det match igen sedan Nyköping reducerat två gånger om. Återigen kom ett av målen i ett powerplay.

– Ett par av målen vi släpper in idag föregås av lite misstag, men det är sådant vi får jobba på framöver, många av killarna är ju nya på den här nivån. Idag har vi en nio-tio grabbar som är födda 2000 eller senare, säger Thommie Erlandsson.

Gustav Hagman gjorde sedan 6-4 när Nyköping hade en man utvisad, då visade klockan på 8.32.

Oerhört dramatiskt

Slutet blev oerhört dramatiskt och känslorna svallade. CIBK var nära att avgöra i ett sent powerplay men istället forcerade gästerna in 5-6 med en minut kvar.

Därefter bombarderade Nyköping Edin Omanovic i CIBK-målet och precis när slutsignalen gick hamnade bollen i nät…

Efter lite palaver så dömdes målet bort eftersom tiden var ute, ett till synes korrekt domslut.

– Det blev onödigt spännande, men det var väldigt skönt att ta en seger, säger Thommie Erlandsson.

”Steg i rätt riktning”

– Den här matchen var ett steg i rätt riktning – både framåt och bakåt. Riktigt kul också att alla killarna köper sina roller, en del fick inte så mycket speltid idag utan fick mest gå in och avlasta och det gör de bra. Vi har påbörjat en resa nu och kommer att utvecklas hela säsongen.

Målvakten Edin Omanovic var på spelhumör och svarade för fina räddningar.

– Han är viktigt, Edin ska vinna matcher åt oss i år. Sedan är Markus Nilsson loket idag, han drar med sig alla med sitt engagemang och slit, avslutar Thommie Erlandsson.

INNEBANDY

Div 1 Ö Götaland

Craftstadens IBK – FBC Nyköping  6-5 (3-1, 1-1, 2-3)

Mål, CIBK: Gustav Hagman 2, Tobias Roth, Markus Nilsson, Jakob Savolainen, Albin Brundin.

TEXT & FOTO

THOMAS WENNERKLINT

thomas@oskarshamns-nytt.se

Markus Nilsson var, som vanligt, oerhört nyttig.
Edin Omanovic svarade för många fina räddningar.
Thommie Erlandsson och Tomas Lennartsson under matchen mot Nyköping.
Till sist kunde Craftstaden segerjubla.
Det blev kaos efter slutsignalen, men Nyköpings kvittering dömdes bort. Slutsignalen hade gått när bollen passerade mållinjen.
Craftstaden gör 6-4 genom Gustav Hagman.