INNEBANDY

Smålandscupen Dam

Kvartsfinal

Craftstadens IBK – Vimmerby IBK  6-0  (2-0, 0-0, 4-0)

Mål CIBK: Fanny Sundberg Tisell 2, Lisa Nilsson, Elin Petersson, Matilda Zetterling, Ida Fredriksson.

Kvartsfinalen i Smålandscupen bjöd på ett derby mellan Craftstaden och Vimmerby i Oskarshamn på onsdagskvällen. Hemmalaget var numret större och vann säkert med 6-0 (2-0, 0-0, 4-0).

Allsvenska Craftstaden tog i Smålandscupens kvartsfinal emot Vimmerby som ligger på nedre halvan i division ett.

Hemmalaget började stabilt om än något avvaktande, men sedan tog man kommandot i matchen. Det var mållöst den första kvarten innan CIBK gjorde två snabba mål genom Fanny Sundberg Tisell och Lisa Nilsson.

Craftstaden fortsatte att dominera i den andra perioden, men trots att man vann skottstatistiken med 11-3 blev perioden mållös, mycket tack vare duktiga Vimmerbymålvakten Wilma Djurstedt.

Det dröjde till drygt nio minuter in på slutperioden innan Elin Petersson kunde sätta 3-0 och då kändes matchen avgjord.

Vimmerby tog en time out med fem minuter kvar, men den blev inte vidare lyckad. På mindre än två minuter gjorde nämligen Craftstaden tre mål fram till slutresultatet 6-0.

Målskyttar i tur och ordning Fanny Sundberg Tisell, Matilda Zetterling och Ida Fredriksson.

Craftstaden är därmed vidare till semifinal.