Herrar div 1 Östra Götaland

FBC Nyköping – Craftstadens IBK 6-3 (2-1, 1-0, 3-2)

Mål CIBK: Andreas Lennartsson 2, Amin Rouissi

NYKÖPING/OSKARSHAMN

Craftstaden jagade kvittering i den tredje perioden men nådde inte ända fram. Till slut vann tabellsexan Nyköping med 6-3 (2-1, 1-0, 3-2).

Förlusten och övriga resultat gör att Craftstaden nu åker ur division ett.

Craftstadens senaste matcher hade slutat med stora förluster och även i bortamatchen mot Nyköping släppte man till två mycket snabba mål.

Redan efter trettiosex sekunder gjorde Nyköping det första målet och mindre än två minuter senare stod det 2-0 på resultattavlan.

Var Craftstaden på väg mot ett nytt ras? Nej, så var inte fallet denna gång. Man jämnade ut spelet och efter 8.52 reducerade Andreas Lennartsson för gästerna. 2-1 stod sig sedan perioden ut.

Den andra perioden blev jämn och det blev endast ett mål. Nyköping ökade på sin ledning till 3-1 inför den sista perioden.

Craftstaden fick en bra start på den avslutande perioden när Armin Rouissi krympte Nyköpings ledning till ett mål efter drygt fyra minuter.

Nyköping ökade sedan på till 4-2 efter knappt halva perioden och i anslutning till målet tog Craftstaden time out.

Den verkade ge avsedd effekt eftersom Andreas Lennartsson reducerade till 3-4 några minuter senare, hans andra mål för dagen.

Sedan gjorde man sitt yttersta för att få till en kvittering, men som det ofta blir när man jagar mål framåt så blir man sårade bakåt.

Istället för kvittering kunde Nyköping avgöra matchen med två mål i slutminuterna fram till seger med 6-3.

Ändå ett fall framåt och ett steg i rätt riktning för det unga Craftstaden-laget som får ta nya tag i division två nästa år.

Med fem matcher kvar har Craftstaden 15 poäng upp till rätt sida nedflyttningsstrecket där Solfjäderstaden ligger. Solfjäderstaden har också spelat två matcher färre än Craftstaden. Dessutom har Craftstaden en målskillnad på -120 att jämföras med Solfjäderstadens -11.

Så även om det finns en mikroskopisk möjlighet att vinna fem raka matcher samtidigt som Solfjäderstaden förlorar sju är det inte sannolikt att det verkligen händer.

Craftstaden har bara mäktat med att plocka två poäng så här långt i serien.

Nästa match för tabelljumbon Craftstaden är hemmaderbyt mot nästjumbon Vimmerby som spelas på onsdag den 16 februari.