Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Då är det sista chansen att tycka till om översiktsplanen i Mönsterås kommun

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS KOMMUN

Mönsterås kommun håller på att ta fram en ny översiktsplan. ”Översiktsplanen är ett långsiktigt och övergripande dokument som sträcker sig till år 2040 med utblick till 2050”, skriver Mönsterås kommun på sin hemsida.

Varje kommun ska ha en aktuell översiktsplan som gäller för hela kommunen. Översiktsplanen ger bland annat vägledning för hur mark och vatten ska användas. Den ger också en inriktning för kommunens framtida utveckling och är vägledande vid beslut om hur den bebyggda miljön ska utvecklas och bevaras.

Viktigt för beslutsunderlag

Översiktsplanen har en viktig roll som måldokument, underlag och vägvisare för en hållbar framtid. Översiktsplanen är inte juridiskt bindande men är ett viktigt beslutsunderlag eftersom den är väl förankrad hos allmänhet och politiker.

Mönsterås kommun har tagit fram ett förslag till ny översiktsplan som ska ange inriktningen för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön. Det är ett långsiktigt och övergripande dokument som sträcker sig till år 2040 med utblick till 2050.

Dina synpunkter

Översiktsplanen har varit ute på samråd sedan den 26 december och det har hållits samrådsmöten i Blomstermåla, Fliseryd, Timmernabben, Ålem och Mönsterås. Sista dag för kommuninvånare, föreningsliv, näringsliv etc. att skicka in dina synpunkter på översiktsplanen är den 5 februari, 2023.

Den nya översiktsplanen är digital och du kan klicka här för att läsa den.

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS