Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Dackarna gör förändringar i organisationen: Han blir ny GP-general

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SPEEDWAY

Dackarna förändrar i GP-organisationen till sommarens tävlingar på Skrotfrag Arena i Målilla. Ny GP-general blir Peter Samuelsson, som styrde ”GP-skutan” tillsammans med Mikael Teurnberg under det gångna året.

När Mikael Teurnberg kom till Dackarna för ett par år sedan var det med fokus på tre stora bitar. Teurnberg har sedan dess fungerat som lagledare, marknadsansvarig samt GP-general.

Optimala förutsättningar

Tre uppdrag som har stor respekt med sig och för att ge ”Micke” optimala förutsättningar i rollerna som lagledare och marknadsansvarig plockar vi nu in Peter Samuelsson som ny GP-general.

– Det är en omorganisation som gör att ”Micke” får mer tid till lagledarrollen och det enormt viktiga marknadsarbetet, med fokus på både Bauhaus-Ligan och vår GP-tävling. Med Discovery som arrangör är allt så mycket större och det gör också att det går åt ännu mer tid till uppdraget som GP-general än tidigare, säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson.

”Fantastiska volontärer”

Redan inför och under tävlingen 2022 hade Peter Samuelsson en nyckelroll i Dackarnas GP-organisation. Tillsammans med Mikael Teurnberg var han ansiktet utåt gentemot Discovery Sports Events och FIM.

Peter Samuelsson ingår sedan några år i klubbens styrelse och har jobbat med stora musikevent runtom i Europa sedan många år tillbaka.

– Min roll som huvudansvarig, eller GP-general, blir inte mycket annorlunda än vad den har varit tidigare år. Samtidigt är produktionen runt evenemanget väldigt likt till exempel en musikfestival, och där kommer min erfarenhet som problemlösare på stora festivaler och turnéer väl till pass. Det unika med att husera ett Grand Prix i lilla Målilla är alla fantastiska volontärer, föreningar, pensionärer med flera som ställer upp i vått och torrt och gör evenemanget betydligt enklare än vad det kanske hade varit i en storstad. Folket här ser lösningar och möjligheter, något som även Discovery lade märke till och nämnde flera gånger i sin utvärdering efter årets tävling, säger Peter Samuelsson.

Dubbla tävlingar i sommar

Den senaste Grand Prix-tävlingen på Skrotfrag Arena i Målilla, som kördes i september i år, blev en härlig speedwayfest. 2023 hoppas vi kunna toppa den, då tävlingen körs mitt i sommaren.

Lördagen den 15 juli gör världseliten upp i de småländska skogarna. Som om inte det vore nog så avgörs världsmästerskapet för 16-åringar, kallat SGP3, på fredagskvällen den 14 juli. – Discovery Sports Events visade med 2022 års format på Speedway Grand Prix att de vill utveckla sporten i sin helhet. Att som lokal producent få vara med på den här resan är fantastiskt häftigt, säger Peter Samuelsson.

Peter Samuelsson
Peter Samuelsson blir Dackarnas nya GP-general. Foto: Dackarna

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS