Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Dackarnas lagledare presenterar Filip Hjelmland som ny förare i truppen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SPEEDWAY

I förra veckan meddelade Mikael Teurnberg i Dackarna att man brutit kontraktet med den unge polske föraren Mateusz Swidnicki. På fredagen presenterade lagledare Teurnberg hans ersättare i truppen, 23-årige Filip Hjelmland som nu alltså är tillbaka i moderklubben.

Dackarna hade stora förväntningar på Mateusz Swidnicki när avtalet signerades inför säsongen men som junior i Polen är de nationella tävlingarna många och det är stor press på dom att prestera i ligan. Detta har medfört att Swidnicki inte kunnat köra en enda tävling hittills.

”Förarna vi har i truppen måste vara tillgängliga annars går det inte att få ihop det när förare är upptagna av andra tävlingar eller då vi drabbas av skador”, sa Mikael Teurnberg i samband med att avtalet avslutades.

Tillbaka till moderklubben

Nu har Dackarna så gjort klart med Filip Hjelmland som ersätter honom i truppen. Filip som bor i Mariannelund har Dackarna som moderklubb och körde hela sin ungdomstid i Dackarna, så det är en ung återvändare som nu åter drar på sig Dackarnas dess.

”Att komma tillbaka till min moderklubb där allting en gång i tiden startade för mig väcker upp många fina minnen, det är med stor glädje och energi jag ser fram emot att vara en del av Dackarna igen”, säger Filip nu när det står klart att han skrivs in i truppen.

Positivt med ny energi

Dackarnas Mikael Teurnberg är mycket nöjd med förändringen i lagtruppen.

”Filip är en coming man som hade ett bra 2021 men tyvärr fått försäsongen spolierad av en skada. Det är viktigt att få in en svensk till i truppen, vi är väldigt känsliga om vi får skador på dom svenska förarna. Vi tappade ju en svensk förare i och med Alexander Woentins time out”, säger Mikael Teurnberg och fortsätter:

”Det blir positivt med lite ny energi i laget, vi har några riktigt tuffa och viktiga matcher framför oss. Sedan att Filip är en lokal kille bosatt i Mariannelund är bara ett extra plus.”

Kommer ge allt

Filip har dragits med en skada och inte tävlat de senaste veckorna men hann innan det representera sin polska klubb Ostrow i Extra Liga och har fått med sig många bra erfarenheter från proffslivet i Polen. Men nu är han redo för tävlandet och är riktigt åksugen.

”Jag kommer ge allt jag har och hoppas kunna bidra till att Dackarna får en fin andra del av säsongen 2022. Vi ses på Skrotfrag Arena snart”, avslutar Filip Hjelmland.

Foto: Marita Andersson

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS