Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Dackarnas premiär i speedwayens elitserie kan flyttas fram till augusti

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÅLILLA

Dackarnas premiär i speedwayens elitserie kan flyttas fram till den 11 augusti.

Elitserien i speedway, som numera går under namnet Bauhaus-ligan, kan köras igång senare än planerat.

Vår tidning har tidigare berättat att ligastarten skjuts fram till juni månad på grund av coronakrisen.

Men nu har elitserieklubbarna mejslat fram fler förslag, för säkerhets skull, ifall det blir aktuellt med en senarelagd premiäromgång.

”Väl förberedda”

– Vårt mål är att vara så väl förberedda som möjligt för de olika scenarion som vi kan komma att ställas inför, säger Mikael Holmstrand, som är vice ordförande för Elitspeedway Sverige (ESS), i ett pressmeddelande.

Det finns flera olika möjliga lösningar, med tänkbara startdatum ända fram till den 11 augusti.

– Det är fortfarande mycket som är oklart inför säsongen. För att skapa största möjliga framförhållning har vi därför tittat på fler alternativ för att kunna få igång någon form av serieverksamhet även med ett senare startdatum, säger Mikael Holmstrand.

– I det läge speedwayen och all annan idrott befinner sig i nu, måste man vara ödmjuk inför att det kan krävas stora anpassningar jämfört med den ordinarie verksamheten för att kunna genomföra säsongen. Klubbarna är eniga i att man är beredd att göra dessa anpassningar, tillägger han.

Tillfälliga regler

”Förutom de svenska myndigheternas begränsningar, så påverkas klubbarna också av andra länders regler, med tanke på tillgången på utländska förare och möjligheten till de resor mellan länder som utgör förarnas vardag. Sedan tidigare är tillfälliga regler för säsongen 2020 införda i samarbete med förbundet, Svemo. Skulle ytterligare översyn av regler krävas för att göra en säsong möjlig, kommer en sådan diskussion att lyftas med förbundet igen”, står det i pressmeddelandet från ESS.

– Vi följer myndigheternas rekommendationer och när det är tillåtet och möjligt, så har vi sagt att vi är redo att starta ligan med tre veckors varsel. Vi kommer inte att spekulera i vilket av våra scenarion som till slut blir det vi kommer att använda, men vi ser försiktigt positivt på att vi kommer att kunna få igång ligan med något av våra alternativ, säger Mikael Holmstrand.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

GRAFIK: DACKARNA
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS