Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Danny Saucedo direkt till final – Dotter kammade hem andra finalplatsen

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MELODIFESTIVALEN

Fjärde deltävlingen i Melodifestivalen är avklarad. Efter första röstomgången stod det klart att Danny Saucedos bidrag ”Happy That You Found Me” tog sig direkt till finalen. Efter andra röstningsomgången knep Dotters bidrag den andra finalplatsen.

Hela Sveriges musikfest fortsatte i Eskilstuna under lördagskvällen. Björn Gustafsson inledde kvällens deltävling med att sjunga ”Gravitation” som en hyllning till Eskilstuna-bandet Kent. Under kvällen fick man in 555 106 röster och 362 157 kronor samlades in till Radiohjälpen.

Danny Saucedo på scen efter vinsten
Danny Saucedo på scen efter vinsten. Foto: Stina Stjernkvist

Danny direkt till final

I den fjärde deltävlingen, som direktsändes på SVT och SVT Play, var det Danny Saucedos bidrag ”Happy That You Found Me” som gick direkt till final. I och med deltävlingssegern är Danny den som har vunnit flest deltävlingar i Melodifestivalens historia, ett rekord han tidigare delade med Mariette.

”Jävla fett!”, sade Danny Saucedo till SVT:s melloexpert Tina Mehrafzoon i efterfestsprogrammet. Danny Saucedo var väldigt glad och nöjd efter att ha fått flest röster och sa att det var för ”lång och trogen tjänst”.

I den andra röstomgången kammade Dotters bidrag ”It’s Not Easy to Write a Love Song”, skriven av artisten tillsammans med sin sambo Dino Medanhodzic, hem den andra finalplatsen. Låtskrivaren Dino Medanhodzic har gått direkt till final från sin deltävling med tio bidrag i rad.

Dotter och sambon får reda på resultatet
Dotter och sambon Dino Medanhodzic får reda på resultatet. Foto: Stina Stjernkvist

Hyllade Chattanooga

80-talsikonerna Chattanooga valdes in i Hall of Fame där trion med systrar nu gör sällskap med en namnkunnig skara artister, hits och upphovsmakare som alla haft stor betydelse för Melodifestivalen under åren.

– Tre coola popsystrar klev in på scenen och skakade om i den traditionella schlagertävlingen och fick en jättehit. Hallå hela pressen sitter fastnitad i det kollektiva minnet, säger Hall of Fame-kommitténs ordförande Christer Björkman.

– Vi är stolta och verkligen rörda över att vårt nedslag i Mello1982 fortfarande ger efterklang. TACK till alla som röstat!, säger systrarna i Chattanooga.

Chattanooga tar emot Hall of Fame-priset av Carina Berg
Chattanooga tar emot Hall of Fame-priset av Carina Berg. Foto: Stina Stjernkvist

Final

  • Happy That You Found Me – Danny Saucedo
  • It’s Not Easy to Write a Love Song – Dotter (84 poäng)

Kvar i tävlingen

  • Done Getting Over You – Albin Tingwall (63 poäng)
  • Circus X – SCARLET (60 poäng)

Åkte ut

  • 30 km/h – Lia Larsson (49 poäng)
  • En sång om sommaren – Lasse Stefanz (48 poäng)
Björn Gustafsson trollar
Björn Gustafsson gör trolleritricket ”The Levitating Table” men det gick sådär. Foto: Stina Stjernkvist

Femte deltävlingen

Nästa vecka åker tävlingen vidare och då går den fjärde deltävlingen av stapeln i Karlstad. Då tävlar bland annat norska popbröderna Marcus & Martinus, americana- och countryinspirerade Jay Smith och hiphop-duon Medina.

I Karlstad är det även dags för finalkval. Publiken ska då rösta på de låtar som ska gå från finalkvalet till finalen. Det blir alltså en ny chans för Adam Woods, Fröken Snusk, Gunilla Persson, SCARLET med flera.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS