Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Dansken Matias Nielsen är klar för Dackarna

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÅLILLA

Ytterligare en dansk har gått med i Dackehären i Målilla.

Vi har tidigare berättat att danskarna Frederik Jakobsen och Hans Andersen är klara för Dackarna inför den stundande säsongen i speedwayens elitserie.

Nu har även 21-åringen Matias Nielsen skrivit på.

”Tanken var att Matias skulle ha varit heltidsproffs i speedway den här säsongen. Men precis som för många andra ändrades förutsättningarna när Corona-pandemin spred sig i världen. Det har istället gjort att Matias har fått hitta ett arbete vid sidan av speedwayen för att kunna betala sina mekaniker”, skriver Dackarna i ett pressmeddelande.

”Från början var tanken att han skulle ha kört för Vargarna i allsvenskan. Den serien kommer dock inte att köras i år och nu blir det istället Dackarna och Bauhaus-Ligan (det nuvarande namnet på elitserien).”

– Jag är väldigt glad för att den här möjligheten har dykt upp och att jag nu blir en del av Dackarna, säger Matias Nielsen.

Dackarnas lagledare Peter Karlsson:

– Det är efter rekommendationer från kontakter i Danmark som vi har signat Matias. Det är en seriöst satsande förare. Hos oss kommer han framförallt att vara back up och finnas tillgänglig om det behövs.

”Vårt senaste nyförvärv har haft en hel del otur i år då även hans danska lag, Esbjerg, har dragit sig ur ligan. I Polen har han kontrakt med Torun”, skriver Dackarna i pressmeddelandet.

Dackarnas lagbygge 2020:

* Frederik Jakobsen

* Oliver Berntzon

* Hans Andersen

* Jacob Thorssell

* Joel Kling

* Avon Van Dyck

* Theo Johansson

* Matias Nielsen

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

Dackarna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS