Därför lämnar Ingela Ottosson uppdraget som kommunalråd

Därför lämnar Ingela Ottosson uppdraget som kommunalråd

2021-05-31 Av av Peter A Rosén

ANNONS: Kommunfullmäktige i Oskarshamn 12 juni 2023

OSKARSHAMN

Varför lämnar Ingela Ottosson (M) kommunalrådsposten i Oskarshamns kommun?

Vi ställde frågan till henne.

Hon svarar så här:

– I höst är det ett år till nästa val. Vi moderater har börjat planera inför det. Förutom vår politikutveckling är det viktigt att engagera både befintliga och nya medlemmar och se vilka personer som vill och kan kandidera till politiska uppdrag nästa mandatperiod. Det är en viktig uppgift att jobba med politik, vi kan vara med och forma utvecklingen i vår kommun. Vi moderater är ett härligt team med stort engagemang och vi har ett stort fokus på att jobba tillsammans för ett bättre Oskarshamn. Det vi uppnått och genomfört är det många moderater som bidragit till genom våra uppdrag i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, i nämnderna och så vidare.

”Jag kommer inte att ha möjlighet att lägga lika mycket tid på politiken framöver och känner att tiden är mogen för att trappa ner de politiska uppdragen”

INGELA OTTOSSON (M)

– För min egen del har jag lagt mycket tid och engagemang på det politiska arbetet sedan 2018. Och det har varit intressant och givande på många sätt. Jag kommer inte att ha möjlighet att lägga lika mycket tid på politiken framöver och känner att tiden är mogen för att trappa ner de politiska uppdragen. Det är bra att vi gör förändringen nu, så att vi kan få en bra övergång och det ger oss goda möjligheter att fortsätta driva Moderaternas politik i Oskarshamn framöver.

– Jag kommer att finnas kvar som ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige och i några ersättaruppdrag under den resterande delen av mandatperioden och fortsätta vara delaktig i Oskarshamns kommuns utveckling, säger Ingela Ottosson.

Mer läsning

Ingela Ottosson (M) avgår som kommunalråd

ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN

Dela gärna artikeln med dina vänner: