Ingela Ottosson (M) avgår som kommunalråd

Ingela Ottosson (M) avgår som kommunalråd

2021-05-31 Av av Peter A Rosén

ANNONS: Kommunfullmäktige i Oskarshamn 12 juni 2023

OSKARSHAMN

Ingela Ottosson (M) avgår som kommunalråd i Oskarshamns kommun.

Lucas Lodge ersätter henne.

På söndagskvällen valdes Lucas Lodge, enhälligt, till ny fullmäktigegruppledare för Moderaterna och han nominerades till posten som kommunstyrelsens förste vice ordförande.

Lucas Lodge (M). FOTO: MODERATERNA

– Det är ett beslut som växt fram hos mig under en tid och det känns naturligt att lämna över till Lucas i det här skedet. Vi kommer att fortsätta jobba för ett bättre Oskarshamn tillsammans, men i nya roller. Det är ett beslut som ur flera perspektiv tagits gemensamt, säger Ingela Ottosson.

– Jag känner en stark tilltro till Lucas och hans förmåga. Sedan vill jag vara noga med att förtydliga att jag inte kommer att lämna politiken. Det handlar egentligen om att vi gör en omfördelning av roller inom Moderaterna i Oskarshamn och det känns väldigt positivt och intressant, betonar hon.

”Det är tråkigt att Ingela lämnar sitt nuvarande förtroendeuppdrag, men hon kommer inte på något vis att lämna politiken. Hon kommer vara ett stöd för mig i min nya roll och vara en stor del av den valrörelse som Moderaterna i Oskarshamn kommer genomföra tillsammans”

LUCAS LODGE (M)

– Det är tråkigt att Ingela lämnar sitt nuvarande förtroendeuppdrag, men hon kommer inte på något vis att lämna politiken. Hon kommer vara ett stöd för mig i min nya roll och vara en stor del av den valrörelse som Moderaterna i Oskarshamn kommer genomföra tillsammans, säger Lucas Lodge.

– Jag ser fram emot att arbeta med politik på heltid. Vi står inför stora utmaningar i Oskarshamn, fortsätter Lucas Lodge.

Lucas Lodge är 37 år och kommer senast från Atrinova där han arbetat som affärsutvecklare. Lucas är inte ny inom politiken, han har haft en rad olika förtroendeuppdrag sedan han inledde sin politiska bana 2014.

– Jag kommer avsäga mej ordförandeskapet i Moderaterna i Oskarshamn och samtidigt föreslå valberedningen att nominera Ingela till ny ordförande, säger Lucas Lodge.

Mer läsning

Därför lämnar Ingela Ottosson uppdraget som kommunalråd

Dela gärna artikeln med dina vänner: