Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ingela Ottosson (M) avgår som kommunalråd

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Ingela Ottosson (M) avgår som kommunalråd i Oskarshamns kommun.

Lucas Lodge ersätter henne.

På söndagskvällen valdes Lucas Lodge, enhälligt, till ny fullmäktigegruppledare för Moderaterna och han nominerades till posten som kommunstyrelsens förste vice ordförande.

Lucas Lodge (M). FOTO: MODERATERNA

– Det är ett beslut som växt fram hos mig under en tid och det känns naturligt att lämna över till Lucas i det här skedet. Vi kommer att fortsätta jobba för ett bättre Oskarshamn tillsammans, men i nya roller. Det är ett beslut som ur flera perspektiv tagits gemensamt, säger Ingela Ottosson.

– Jag känner en stark tilltro till Lucas och hans förmåga. Sedan vill jag vara noga med att förtydliga att jag inte kommer att lämna politiken. Det handlar egentligen om att vi gör en omfördelning av roller inom Moderaterna i Oskarshamn och det känns väldigt positivt och intressant, betonar hon.

“Det är tråkigt att Ingela lämnar sitt nuvarande förtroendeuppdrag, men hon kommer inte på något vis att lämna politiken. Hon kommer vara ett stöd för mig i min nya roll och vara en stor del av den valrörelse som Moderaterna i Oskarshamn kommer genomföra tillsammans”

LUCAS LODGE (M)

– Det är tråkigt att Ingela lämnar sitt nuvarande förtroendeuppdrag, men hon kommer inte på något vis att lämna politiken. Hon kommer vara ett stöd för mig i min nya roll och vara en stor del av den valrörelse som Moderaterna i Oskarshamn kommer genomföra tillsammans, säger Lucas Lodge.

– Jag ser fram emot att arbeta med politik på heltid. Vi står inför stora utmaningar i Oskarshamn, fortsätter Lucas Lodge.

Lucas Lodge är 37 år och kommer senast från Atrinova där han arbetat som affärsutvecklare. Lucas är inte ny inom politiken, han har haft en rad olika förtroendeuppdrag sedan han inledde sin politiska bana 2014.

– Jag kommer avsäga mej ordförandeskapet i Moderaterna i Oskarshamn och samtidigt föreslå valberedningen att nominera Ingela till ny ordförande, säger Lucas Lodge.

Mer läsning

Därför lämnar Ingela Ottosson uppdraget som kommunalråd

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS