Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Därför miljonsatsar Eon i Oskarshamns kommun

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMNS KOMMUN

Omkring 53 miljoner kronor.

Så mycket investerar Eon i Oskarshamns, Mönsterås och Kalmars elnät, för att dimensionera för framtida behov.

I år investerar Eon nästan 53 miljoner kronor i de regionala och lokala elnäten i kommunerna Oskarshamn, Mönsterås och Kalmar.

Syftet med investeringarna är att öka elnätets kapacitet och resiliens.

Fram till år 2040 måste kapaciteten i landets elnät fördubblas.

– Vår ambition är att stödja grön energiomställning och att skapa förutsättningar för tillväxt, men också att öka robusthet och förmåga att stå emot yttre påverkan, säger Peter Hjalmar, regionchef för Eon i region syd, till TT.

– Våra kommuner har väldigt goda förutsättningar för tillväxt, logistik och elkapacitet. Genom täta samarbeten med Eon och de lokala energibolagen skapas stora möjligheter för energiomställning i regionen, säger Johan Persson (S), kommunstyrelsens ordförande i Kalmar, till TT.

Eon investerar ungefär 32 miljoner kronor i Oskarshamns kommun, 16,5 miljoner kronor i Mönsterås kommun och 4,6 miljoner kronor i Kalmar kommun.

– Vi vill säkra överföringskapaciteten, så att städerna kan elektrifiera fordonsflottan, bygga fler bostäder och planera för ytterligare industrietableringar. Investeringar i elnäten blir viktiga pusselbitar för kommunernas elektrifiering och gröna omställning, säger Peter Hjalmar till TT.

Foto: Eon

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS