Därför var IK Oskarshamns Dale Weise extraforward i matchen mot Rögle

ÄNGELHOLM/OSKARSHAMN

Dale Weise var ett av de stora stjärnförvärven inför säsongen.

På torsdagskvällen hade han ramlat ner till platsen som extraforward/trettondeforward när IK Oskarshamn mötte Rögle BK i Ängelholm.

Varför? Vi ställer frågan till IKO:s assisterande tränare Jeff Jakobs efter matchen, som hemmalaget vann med 3–1.

– Nej, men det är en konkurrenssituation, svarar han.

33-årige Dale Weise, som har drygt 500 NHL-matcher på meritlistan, fick spela sammanlagt fem minuter och en sekund mot Skånelaget.

”Han växte in i det mer och mer”

JEFF JAKOBS OM JOHAN ALM

I övrigt handlade mycket om den 29-årige backen Johan Alm, som var tillbaka i matchspel efter drygt två års frånvaro (långtidsskada).

Han började med att dra på sig en utvisning. Sådant som händer. Han gjorde en stabil insats, totalt sett, och spelade 13 minuter och 44 sekunder, sammanlagt.

– Ja, han växte in i det mer och mer, säger Jeff Jakobs.

Jeff Jakobs, assisterande tränare i IK Oskarshamn. Foto: Peter A Rosén

”Ömsom vin, ömsom vatten

JEFF JAKOBS OM MATCHEN

Vad säger du om matchen?

– Ömsom vin, ömsom vatten. Jag tycker att den tredje perioden var bra. Vi kunde ha haft med oss ytterligare något mål från den perioden, men vi kunde också ha släppt in något mål till – framför allt i andra perioden, när vi var väldigt ojämna och skvättiga. Vi gav bort för många lägen, säger Jeff Jakobs, som konstaterar att Rögle vann rättvist.

”Nog ska vi kunna sno nästa match mot dem”

JEFF JAKOBS

Rögle har nu tio vinster i följd mot IKO. Handlar det om tillfälligheter – eller är det extra svårt att möta dem?

– Ja, jag läste något om det. Det är klart att det är ett bra lag – och de har varit bra under några år. Men nog ska vi kunna sno nästa match hemma mot dem (den matchen spelas den 3 mars), tycker jag, säger Jeff Jakobs.

I dag skrev Expressen att Fredrik Olofsson är klar för Rögle till nästa säsong. Hur påverkar det laget?

– Jag svarar på samma sätt som jag gjorde när jag fick frågan om Brian Cooper (som enligt Expressen är klar för Växjö till den kommande säsongen). Vi vet hur det fungerar i den här branschen. Om det nu stämmer – det vet vi inte, säger Jeff Jakobs.

C More tog upp frågan med Fredrik Olofsson efter slutsignalen i kväll – men han ville inte kommentera det. Han lägger allt fokus på IKO, betonade han.

Nu kan i alla fall Fredrik Olofsson och hans lagkamrater njuta av lite nyårsvila.

Laget börjar träna igen på måndag, den 3 januari.

Den 6 januari är det dags för bortamatch mot Färjestad.