Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Därför vill Carl-Wiktor Svensson (KD) till riksdagen: ”Hoppfull om många kryss”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SPONSRAD ARTIKEL

Carl-Wiktor Svensson (KD) vill till riksdagen. Han brinner för att arbeta med frågor som rör glesbygden, jord- och skogsbruk samt företagande.

Carl-Wiktor Svensson från Träthult har gjort sig känd som en försvarare av glesbygden, av jord- och skogsbruket och av företagandet. I årets val ser han elpriserna och äganderätten som de absolut viktigaste frågorna.

– Jag tror inte att det finns en människa i vårt land som inte just nu är orolig över att elpriserna ska sticka iväg ännu mer under vintern. Vi har redan sett företag som får stänga ner produktionen eller gå över till att jobba nattetid. Det är tyvärr sannolikt att vi kommer att få företag slås ut helt och hållet och att privatpersoner kommer att få svårt att betala sina elräkningar. Detta måste vi politiker ta itu med, säger han.

Rimliga elpriser i framtiden

För att få en stabil elförsörjning och rimliga elpriser i framtiden finns det, säger Carl-Wiktor Svensson, bara en lösning.

– Det är att bygga ny kärnkraft. Hade vi haft kvar kärnkraften som de rödgröna lade ner så hade vi inte varit alls lika utsatta för prisökningarna på kontinenten som vi är nu. Det hade inte behövt vara så illa som det är just nu i Sverige. Men det betyder också att vi med en klokare politik kan se till att svenska hushåll och företag aldrig behöver hamna i denna situation igen.

Inför valet har Kristdemokraterna tillsammans med M, L och SD gett besked om nya investeringar i kärnkraft i Sverige.

– Jag är väldigt glad för det. Det är ett tydligt besked till väljarna. Det är historiskt att vi har fyra partier som vill samarbeta och har en så klar gemensam hållning när det gäller kärnkraften. På den andra sidan finns ingenting sådant, säger Carl-Wiktor Svensson.

”Vi har till och med sett att Socialdemokraterna i ren panik har ändrat sitt svar om kärnkraft i valkompasser.”

Carl-Wiktor Svensson, riksdagskandidat för KD

Vindkraften levererar inte planerbar el

Men vindkraften då? Enligt Centerpartiet skulle en massiv utbyggnad av vindkraft både på land och till havs kunna leda till sänkta elpriser.

– Det första man kan säga om det är att redan idag skapar vindkraft på land mycket konflikter och missnöje ute på landsbygden. Jag förstår inte hur Centern av alla partier kan tro att landsbygden är så öde att ingen märker om det ska vara tre gånger så många vindkraftverk som det finns idag.

– Men sedan är det också viktigt att komma ihåg att vindkraften inte levererar planerbar el. Ibland levererar den jättemycket, ibland mindre och ibland inget alls. Men elen måste finnas där hela tiden, när fabriken är igång eller när familjen ska köra torktumlaren, säger Carl-Wiktor Svensson.

”Ett system måste ha en stor andel planerbar el, annars fungerar det inte. Då blir vi beroende av att importera eller att elda olja. Så får det inte vara.”

Carl-Wiktor Svensson, riksdagskandidat för KD

Hoppfull om starkt stöd

De frågor Carl-Wiktor driver hårdast handlar om jordbruk, skogsbruk och landsbygdens förutsättningar.

– Det handlar ju om hur vi som land ska överleva och ha kvar vårt välstånd. Svensk livsmedelsproduktion är otroligt viktig, därför gäller det att stärka böndernas lönsamhet så att de klarar att investera och att ta sig igenom svåra år. Då duger det inte att tynga ner dem med en massa regler. Och skogsbruket är en av våra stora exportnäringar. Det har en jättepotential men även där finns en massa byråkrati som måste bort för att företagandet ska underlättas, säger Carl-Wiktor Svensson.

Carl-Wiktor Svensson är hoppfull om starkt stöd i årets val:

– Jag är övertygad om att väljarna har sett vart den existerande politiken leder och att de, liksom jag, anser att det behövs en borgerlig regering utan vänsterprassel.

”Ett kryss på Carl-Wiktor leder garanterat till färre kompromisser med Miljöpartiet.”

Carl-Wiktor Svensson, riksdagskandidat för KD

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS