Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Därför vill M och KD införa kontaktpolitiker i Region Kalmar län

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

Moderaterna och Kristdemokraterna har i dag, 25 oktober, skickat in en motion med förslag om att införa kontaktpolitiker i Region Kalmar län.

”Moderaterna och Kristdemokraternas ledamöter i personalutskottet har sedan 2019 kontinuerligt träffat personal inom olika regionverksamheter. Detta för att bland annat få en djupare inblick i hur deras dagliga arbete ser ut, men också för att lyssna och ta in vad våra medarbetare anser att vi som politiker måste göra för att de ska få en så bra arbetsmiljö som möjligt”, skriver partierna i ett pressmeddelande.

– Många av dem vi träffat har pratat om en negativ distans mellan verksamhet och politik, vilket även avspeglat sig i Medarbetarenkäten 2019. Vi har därför förstått att införandet av kontaktpolitiker är en nödvändig åtgärd. För som kontaktpolitiker kan vi få ännu bättre inblick i verksamheterna. Och förhoppningsvis kommer kontaktpolitisk verksamhet införas allmänt efter valet 2022, något som vi även föreslår i motionen, säger Kaj Holst (M).

– Rent praktiskt skulle kontaktpolitisk verksamhet innebära att man som politiker är en länk mellan politiken och verksamheterna. I dagsläget är det ofta för många led däremellan, vilket gör att viktig information riskerar att inte nå fram, åt båda hållen. Våra medarbetare på golvet vill på ett enklare sätt än i dag, ha möjligheten till dialog med regionens beslutsfattare, fortsätter Carl Dahlin (M).

– Vi är övertygade om att införandet av kontaktpolitiker skulle vara en värdefull insats i verksamheternas utvecklingsarbete. Vi föreslår att regionfullmäktige utser kontaktpolitiker som kan representera intresserade regionenheter, och att en försöksverksamhet snarast ska utses. För efter alla de besök vi gjort sedan 2019, kan vi bara konstatera att våra folkvalda politiker måste inta en större roll i regionens verksamheter, säger Chatrine Pålsson Ahlgren (KD).

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS