Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

De som bor på äldreboenden i Oskarshamns kommun trivs, enligt Socialstyrelsens undersökning

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMNS KOMMUN

”De som bor på äldreboenden i Oskarshamns kommun trivs och känner sig trygga. Hemtjänsten inger trygghet och tillgänglighet. Det visar Socialstyrelsens undersökning Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? år 2023″, skriver Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande.

”Syftet med undersökningen är att kartlägga de äldres uppfattning om sin vård och omsorg. Resultatet kan sedan användas för utveckling och förbättring av vården och omsorgen för de äldre. Undersökningen har genomförts bland personer, 65 år eller äldre, som har hemtjänst eller bor på särskilt boende”, skriver kommunen.

”Trivs”

”Den sammantagna upplevelsen för boende och service är att brukare på äldreboenden i Oskarshamns kommun trivs och känner sig trygga. Den upplevda tryggheten är högre i vår kommun, jämfört med riket i stort.”

”De boende har också högt förtroende för personalen och de upplever att personalen tar sig tid. Undersökningen visar också att maten smakar bra och är en trevlig stund på dagen. Vad gäller aktiviteter och möjlighet att komma utomhus finns förbättringspotential och resultatet visar också att få har kännedom om var de ska vända sig med synpunkter och klagomål”, skriver kommunen.

”Bäst resultat i mätningen får boendena Solgården och Wasagården i Figeholm samt Hultgårdsvägen 7A i Misterhult. På dessa boenden uppger samtliga av de svarande att de är nöjda med sitt boende och känner sig trygga. Personalen på dessa boenden får också full pott vad gäller bemötande och att ta hänsyn till åsikter och önskemål om hur hjälpen ska utföras”, skriver kommunen.

”Glad och stolt”

– Det gör mig både glad och stolt att få ta del av resultatet. Personalen gör ett fantastiskt arbete för brukarna och enkätresultatet är ett tydligt kvitto på det. Det känns bra att få fina resultat för bemötande och trygghet samt att brukarna är nöjda och trygga med både sitt boende och den vård och omsorg vi ger, säger Sara Olsson, enhetschef för Solgården, Wasagården och Hultgårdsvägen 7A.

”Den sammantagna upplevelsen för hemtjänsten i Oskarshamns kommun är mycket bra. De svarande känner sig trygga med att bo hemma med stöd från hemtjänsten och de har högt förtroende för personalen som kommer hem till dem. Bemötandet från personalen får toppbetyg. Undersökningen visar dock ett behov av att i större utsträckning kunna påverka vilka tider man får hjälp. Även inom hemtjänsten är det få som känner till vart de ska vända sig med synpunkter och klagomål”, skriver kommunen.

”Hög kvalitet”

– Vi vill erbjuda våra medborgare en äldreomsorg som håller hög kvalitet och det är glädjande att vi levererar trygghet och förtroende. Socialstyrelsens undersökning är ett viktigt redskap för oss i det systematiska kvalitetsarbetet och vi vill ständigt bli bättre. I de delar där vi får något lägre omdömen kommer vi att planera för insatser som kan förbättra våra tjänster och förenkla för invånarna, säger socialchefen Cecilia Wahlström.

Genrebild: Freepik

+1
1
+1
3
+1
1
+1
4
+1
1
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS