Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Debattartikel: Kristdemokraterna vill ge personalen i Region Kalmar län en bonus på 10 000 kronor

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

DEBATTARTIKEL

Vi prövas ordentligt i Sverige idag. När systemet prövas, det är då man också märker om det är hållbart eller inte och i dagsläget är det tydligt att det finns mycket som inte är hållbart.

Under pandemin sattes en redan pressad sjukvård på ytterligare prövning. Att sjukvården ändå har kunnat hanka sig fram har endast att göra med den plikttrogna personal som arbetar där. Men det sorgliga är att allt fler väljer att jobba med annat eller blir sjukskrivna.

”De människor som väljer att arbeta inom sjukvården gör det för att de brinner för att hjälpa människor”

NATHALIA JOHANSSON (KD)

De människor som väljer att arbeta inom sjukvården gör det för att de brinner för att hjälpa människor. En människa vänder sällan ryggen för något som de brinner för, för att göra det krävs det stora och radikala anledningar till att man gör det. Varför väljer dessa personer att göra det? Jag tror starkt på att det har att göra med uppskattning. Visar vi vårdpersonalen uppskattning?

Fruktansvärda förhållanden

Under pandemin har det varit personalen som har stått längst fram i frontlinjen, det är personalen som jobbar inom sjukvården som har fått dra det tyngsta lasset. Det har inte varit regeringen, inte Folkhälsomyndigheten utan sjukvården. Personalen har fått jobba under fruktansvärda förhållanden med överbeläggning, behöva klä på sig tidskrävande skyddsutrustning och fått jobba med den skyddsutrustning som de inte är vana vid.

”Har vi visat dem tacksamhet för att de har gjort detta arbete?”

Har vi visat personalen uppskattning för att de har gjort detta arbete? Har vi visat dem tacksamhet för att de har gjort detta arbete? Kristdemokraterna vill ge personalen i Region Kalmar län en bonus på 10 000 kronor för de extraordinära insatser som har gjorts under pandemin, kombinerat med fyra extra lediga dagar. Detta är det minsta vi kan göra för att visa uppskattning och tacksamhet.

Behöver förändras

Men vården behöver också förändras. Nedskärningarna på vårdplatserna resulterar i att fel patienter hamnar på fel vårdavdelningar och patienterna får inte den vård de egentligen ska ha. Varför ska en patient med hjärtproblem ligga på en kirurgavdelning? Det blir resultatet när vårdplatserna skärs ner. Personalens kompetens kommer inte till sin rätt.

”Kristdemokraterna ser detta problem, som andra helt förnekar”

Kristdemokraterna ser detta problem, som andra helt förnekar. Vi har tillsammans med Moderaterna och Sverigedemokraterna i riksdagen fått igenom en budget med pengar till fler vårdplatser. Regeringen lade inte en krona på fler vårdplatser. Med vår budget blir det 425 miljoner kronor för 2022, 1 000 miljoner kronor 2023 och 1 500 miljoner kronor 2024, med fokus på att öka antalet vårdplatser i landet.

Så visar vi uppskattning för vårdpersonalen OCH bidrar till att skapa en bättre sjukvård, i Region Kalmar län och i Sverige.

Nathalia Johansson (KD)

Sjuksköterska och regionvalskandidat, Öland

Nathalia Johansson (KD). Foto: Kristdemokraterna

Foto: Freepik (översta bilden)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS