Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Det fanns inte några lediga parkeringsplatser vid Ica Maxi när IKO spelade hemma i torsdags

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÖRDAGSKRÖNIKAN

Spretiga text-tankar…

Den här veckan har inspirationen till lördagstexten lyst med sin frånvaro. Trots allehanda funderingar på inriktning eller ämne så har det varit svårt att få de vanligtvis så lätt flödande orden att dyka upp.

Eftersom jag i flera texter låter som en arg och bitter man utan glädje, tänkte jag att jag skulle skriva om något roligt och positivt. Det visade sig vara svårare än jag trodde.

Svinkallt igen…

Hade en tanke om att skriva om IKO:s kvartsfinalplats och hur mycket jag beundrar det arbete alla i och runt klubben gör, men så gick man och förlorade mot HV. I och för sig är jag inte mindre imponerad för det men… Det får bli en annan gång.

Förra fredagen var våren här och det var ju superhärligt, men nu är det vinter och svinkallt igen….

Men visst finns det många positiva saker i livet; jag är frisk, har ett bra arbete och stabil ekonomi.

Dessutom har jag nära och kära runt mig som jag älskar.

Men det är kanske inte något ni vill läsa om heller.

Kanske är det så att det som engagerar är sådant som man på något sätt är missnöjd med, tycker är fel och som man stör sig på. Det kan vara allt ifrån en havererad energipolitik till bilister som inte har vett att använda körriktningsvisare.

Det är lätt att skriva om…

“Gudarna ska veta att det inte saknas saker i samhället som gör en minst sagt fundersam”

Thomas Wennerklint, krönikör

Men så är det nog för de flesta människor. Det som gör en upprörd engagerar och då är det enkelt att få igång en diskussion eller att skriva en text.

Och gudarna ska veta att det inte saknas saker i samhället som gör en minst sagt fundersam.

Man kan skriva om inflationen, elpriserna och räntehöjningar, samt vilka konsekvenser det får på hela samhällsekonomin.

Den grova kriminaliteten med en eskalerande våldsspiral är en annan. Det skjuts och sprängs just nu värre än någonsin i Sverige – och det säger inte lite.

Folk misshandlas och kvinnor blir våldtagna, ibland i grupp. En del människor blir helt oprovocerat nerslagna utan förvarning. Det kan hända i princip var som helst.

Extremt låga straff

Straffen är extremt låga, vilka signaler ger det? Tänker till exempel händelsen när en pappa blev allvarligt misshandlad av flera personer sedan hans tolvåriga dotter fick bikinin avsliten i simhallen. Pappan fick personer utslängda och det kunde de ju inte tåla…

“Var är respekten för andra människor?”

Empatin i samhället håller ju på att ebba ut. Var är respekten för andra människor?

Det går att skriva om att det Sverige som fanns en gång är borta och förmodligen aldrig kommer tillbaka.

Den som påstår att det alltid har varit som det är nu ljuger. Jag är bara lite drygt femtio, men nog minns jag en helt annan tid och helt annat samhällsklimat.

Jag skulle också kunna skriva spaltmeter om hur det ser ut i svensk skola idag, hur kunskapsurholkat hela systemet har blivit och att det på många håll är föräldrar och elever och småligister som dikterar villkoren.

Sorgligt lättkränkta

Man kan lyfta att kravställning numera i skolan nästan är fult, att många är sorgligt lättkränkta och inte tål en vanlig tillrättavisning även om man gjort fel.

Jag kunde lyft lönedebatten som snurrar just nu där man bland annat pratar mycket om att äldre personal, oavsett yrke, ofta får sämre lönepåslag – ibland med motiveringen att man redan har en hög lön. När blev det ett lönekriterium? Och hur motiverande är det för det fortsatta arbetet?

Dessutom kunde jag beskrivit exakt hur irriterande det är att handla på Ica Maxi runt klockan sju en tisdag eller torsdag när IKO har hemmamatch. I torsdags fanns det inte en enda parkeringsplats att uppbringa…

Men nej, det blir inget med det. Jag nöjer mig med att konstatera att nu är det helg!

Ha det bra allihop!

/Thomas

Genrebild: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS